Obrenovac, 04.07.2022

OZBILJAN PROBLEM U SRBIJI


Izvor: Kurir.rs/M.L./Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2022.
U protekle 4 godine isplaćeno 5 MILIJARDI DINARA odštete zbog ujeda pasa

Foto:Shutterstock


Nije teško izračunati koliko vrtića može da se napravi, ili koliko škola može da se renovira i opremi sa pet milijardi dinara.

Upravo toliko novca su lokalne samouprave za protekle četiri godine isplatile gradjanima na ime odštete od ujeda pasa, navodi se u izveštaju Državne revizorske institucije!

O ovoj temi danas govorila je profesorka na Katedri za zoohigijenu Fakulteta veterinarske medicine dr Marijana Vučinić u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Prof. dr Vučinić ističe da je ovo ozbiljan problem u Srbiji.

- Ovo je ozbiljan problem. Tek kad neko postane žrtva ujeda, tada se govori o problemu. Mi smo društvo koje ima puno problema sa administracijom. Princip odgovornog vlasništva podrazumeva da oni koji imaju pse da budu registrovane kao i njihovi psi. Mi još nismo stigli do tog stepena. Mislim da se nismo puno odmakli od 1999 godine. Problem je i u resursima, da li imamo dovoljno osposobljene komunalne inspekcije kako bi se stalo ovome na put. Jedno vreme postojala je komunalna inspekcija koja je kontrolisala ljude na Tašmajdanu. Dok imate pse lutalice na ulicama, vi nemate zakonsko opravdanje da kontrolišete nekog vlasnika psa da li je pustio psa bez povoca - rekla je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji prof. dr Vučinić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE