Obrenovac, 01.07.2022

OD SADA BEZ KOVID PROPUSNICA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2022.
Ublažene i druge epidemiološke mere

Foto:Shutterstock


Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održanoj pre tri dana, ministarka Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je odlučeno da se ukidaju kovid propusnice.

Ova odluka stupa na snagu od juce.

Ministarka je navela i da ostaje preporuka za nošenje maski u zatvorenom prostoru.

- Nošenje maske je na nivou preporuke, tako da nema sankcionisanja ukoliko se preporuka ne poštuje. Ipak svako okupljanje u zatvorenim prostorima sa sobom nosi rizik, te treba da budemo odgovorni pre svega prema svom zdravlju. Kada nije moguće držati distancu snažno se preporučuje nošenje maske - napomenula je Kisić Tepavčević.

Kada je u pitanju ukupan broj ljudi na skupovima u zatvorenom, ukida se limitacija, praktično od subote svi bioskopi i pozorišta moći će da rade normalno. Kada je u pitanju izolacija, ona je i dalje na snazi. Ona je dodala da je izolacija obolelih i dalje na snazi jer je to osnovna protivepidemijska mera koja uključuje izolaciju od najmanje sedam dana.

Kada je u pitanju izolacija ona i dalje ostaje na snazi i to je sedam dana ili duža ako je potrebno. Preporučeno je uvođenje dodatne buster doze, rekla je Kisić Tepavčević.

Buster doze vakcine protiv korona virusa

Za sve starije od 18 godina biće uvedena četvrta, odnosno druga buster doza vakcina.

- Druga buster doza primaće se pet meseci nakon prve buster doze. Ona se odnosi pre svega na osobe koje su pod većim rizikom. Prihvaćena je i preporuka za uvođenje buster doze za vakcinaciju dece od 12 do 18 godina. Ona se prima najmanje pet meseci nakon druge doze vakcine - dodala je.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE