Obrenovac, 01.07.2022

OVO SU NAJPOPULARNIJA ┼ŻENSKA IMENA U SRBIJI PO DECENIJAMA


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2022.
Proverite da li je vaše ime NEKADA BILO HIT!

Foto:Nebojša Mandić


┼Żensko ime Radmila ubedljivo je bilo na tronu popularnosti u predratnim godinama. Kako godine odmi─Źu roditelji se sve više odlu─Źuju za imena Ljiljana, Slavica i Sne┼żana, a potpuni "bum" 80-ih godina pravi ime Jelena koje je bilo popularno gotovo ─Źitavu deceniju.

Danas u Srbiji najviše ima Milica, Jelena, Marija, Mirjana i Dragana, a pogledajte da li je vaše ime, i kada, bilo u zenitu popularnosti me─Ĺu mamama i tatama u Srbiji. Najpoplularnija ┼żenska imena periodu pre po─Źetka Drugog svetskog rata ubedljivo najpopularnije ┼żensko ime bilo je Radmila i tako su se zvale devoj─Źice i ┼żene uglavnom u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Ime Marija bilo je naj─Źeš─çe u Vojvodini dok su nešto re─Ĺe bila zastupljena imena Milica, Ljubica i Vera.

Najpoplularnija ┼żenska imena u periodu 1941-1950. U posleratnim godinama popularnost imena Radmila lagano opada, pa se roditelji sve ─Źeš─çe odlu─Źuju da svojim devoj─Źicama daju imena kao što su Ljiljana, Dragana, Milena, Nada. Marija i dalje ima najviše u Vojvodini, a u ju┼żnoj Srbij sve ─Źeš─çe je ime Mirjana.

Najpoplularnija ┼żenska imena u periodu 1951-1960. Ono što se kao zanimljivost bele┼żi u narednih deset godina jeste u─Źestalost imena Slavica pa je tako u Vranju tih godina to ime bilo jako popularno. Ljuljana je ime koje je, kao i prethodne decenije bilo zastupljeno u Beogradu i okolini a u Vojvodini se sve više obra─ça pa┼żnja i na ime Dragica.

Najpoplularnija ┼żenska imena u periodu 1961-1970. Do 70-ih godina ubedljivo najpopularnije ┼żensko ime bilo je Sne┼żana, a tih godina sve više devoj─Źica dobija imena Vesna i Sla─Ĺana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE