Obrenovac, 13.06.2021

OD SURČINA DO OBRENOVCA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2021.
Čučković i Šuša obišli novu trasu BG voza

Foto:obrenovac.rs


Buduću trasu BG voza od Surčina do Obrenovca obišli su predsednici Gradskih opština Surčin i Obrenovac, predstavnici firme BG voz i metro i predstavnici Grada Beograda.

Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin izjavio je da će izgradnjom nove trase BG voza Surčin biti bliže Beogradu.

– Ono što je vrlo bitno je da ćemo se kroz gradsku železnicu toliko približiti Beogradu da nam ni jedno mesto u Beogradu neće biti dalje od 15 minuta – rekao je Šuša i dodao da će u budućnosti železnički saobraćaj biti najzastupljeniji vid prevoza stanovnika opštine Surčin.

– Ono što je uloga Urbanističkog zavoda bila sve ove godine u razvoju Beograda drago nam je da je i na našem terenu. Tako da će BG voz biti za budućnost, klince koji se još nisu rodili – naveo je Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac i podsetio da sve Evropske metropole imaju nadzemnu železnicu koja spaja prigradske delove.

Vesna Tahov iz Urbanističkog zavoda Beograda naglasila je da će izgradnjom nove trase BG voza prigradske opštine biti povezanije na dosta efikasniji način.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Grada Beograda je istakao da je izgradnja železnice prioritet u budućem razvoju grada.

– Mi smo puno stvari već započeli po tom pitanju i važno je reći da je grad već imao nekoliko važnih sastanaka sa partnerima iz inostranstva, ministarstvima i infrastrukturom železnice. To je jedan krak Beogradsko železničkog čvora koji sada nemamo, a koji će biti ključan za razvoj grada u budućem periodu – izjavio je Mladenović i dodao da je plan da se gradska železnica integriše u sistem metroa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE