Obrenovac, 06.05.2021

ODLUKA STUPILA NA SNAGU


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2021.
Promena naziva...

Foto:Marina Lopičić


Klinički centar Srbije od sada se zove Univerzitetski klinički centar Srbije.

Odluka Vlade Srbije objavljena je 21. januara u Službenom glasniku, a stupa na snagu danas. Pored KCS novi naziv od danas ima još nekoliko zdravstvenih ustanova.

O objavljenoj Uredbi u Službenom glasniku doslovce piše:

- Naziv Kliničkog centra Srbije, Pasterova 2, Beograd, čiji je osnivač Republika Srbija, menja se i glasi "Univerzitetski klinički centar Srbije". Klinički centar iz tačke 1. ove odluke uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Novi naziv je dobilo još 10 zdravstvenih ustanova. Promenjeno je šest naziva zdravstvenih ustanova u Beogradu, tri u Nišu i dve u Kragujevcu.

Tako se od danas i Klinički centar Niš zove Univerzitetski klinički centar Niš. Naziv je promenio i Klinički centar Kragujevac u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš. U ovom gradu je naziv promenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć koji se od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Niš. I u Kragujevcu se Zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac.

Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu od danas se zove Gradski zavod za urgentnu medicinu.

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" sada je Institut za ortopediju Banjica, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju Lazarevac je Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac, a Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje je svoj naziv promenio u Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje.

Gradski zavod za kožno-venerične bolesti sada je Gradski zavod za kožne i venerične bolesti.

Odluka Vlade Srbije stupa na snagu 2. februara

Vlada Republike Srbije je 21. januara donela Odluku o promeni naziva Arhiva Srbije u Državni arhiv Srbije, a odluka će stupiti na snagu od utorka 2. februara.

Arhiv Srbije je osnovan decembra 1898. godine na osnovu Zakona o državnoj arhivi Kraljevine Srbije, a sa radom je počeo 1900. upravo pod tim nazivom - Državna arhiva Kraljevine Srbije.

Prvi upravnik bio je doktor istorije Mihailo Gavrilović, jedan od najboljih istoričara tog vremena, čijim su zalaganjem na organizaciji rada postavljeni čvrsti temelji arhivske službe.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE