Obrenovac, 06.05.2021

OBRENOVAC NA TURISTIČKOJ MAPI BEOGRADA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 09.02.2021.
Obavljen razgovor o turističkim potencijalima opštine Obrenovac

Foto:obrenovac.rs


Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović danas je zajedno sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac razgovarao o turističkim potencijalima opštine Obrenovac.

Popović je rekao da se trenutno radi na izletištima u prigradskim opštinama koja bi trebala da se nađu u turističkoj ponudi Grada Beograda.

– Pokušavamo da pomognemo u razvoju i promociji turističkih destinacija. Rezultati se već vide i iz pandemije korona virusa izaći ćemo jači nego pre. Ne samo ponudom koja se tiče centra Beograda već i sa mestima koja su bila manje zatupljena na turističkoj karti – izjavio je Popović i dodao da Obrenovac ne samo da ima potencijal već i gotov turistički proizvod.

-Mi se nalazimo na mestu koje je element tog proizvoda. Iz ove banja koja datira iz perioda kraja 19. veka, Obrenovac ima da ponudi i gradsko jezgro. Do sada Obrenovac niko nije posmatrao kao banju, ali on to suštinski jeste. Banja ima dva izvorišta na kojima se ona materijalizuje- rekao je Popović.

On je podsetio da je izgradnjom auto-puta ”Miloš Veliki” stanovnicima Beograda sad potrebno samo 15 minuta da posete Obrenovac.

– To je značajana olakšica kada govorimo o domaćim turistima, a kada govorimo o gostima iz inostranstva to je jedan novi element turističke ponude. Kada se epidemija korona virusa završi turisti će upravo tragati za ovakvim ponudama. Turizam je pre nekoliko godina postao vrlo disperzivan. Imamo sreću da je Grad Beograd tako različit i imamo zaista mnogo toga da ponudimo. Sada Obrenovac u okviru Beograda postaje jedno značajno čvorište i važna raskrsnica puteva. Zahvaljujući toj činjenici očekujemo da ćemo već ove godine u Obrenovcu imati mnogo više gostiju nego ranije – zaključio je Popović.

Milan Marošanin direktor Javno komunalnog preduzeća ”Obrenovac” rekao je da je do sada Obrenovac bio poznat po Termoelektrani i u skorije vreme po kompaniji ”Mei ta”.

– Vremom uz velika ulaganja Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda naša opština može sa punim pravom da zahteva i ulazak u turističku kartu. Ono što Obrenovac u ovom zimskom periodu može da ponudi je upravo Stara banja sa temperaturom vode od 21.5 stepen. U isto vreme možemo da ponudimo kupanje u zatvorenom bazenu gde se voda greje do 28 stepeni. Dok u letnjem periodu imamo ponude poput izletišta Zabran, Arboretuma, biciklističke staze u dužini od 10 kilometara i Cevku gde je temperatura vode32.5 stepena – izjavio je Marošanin

On je naglasio da Obrenovac može da postane banjsko i turističko mesto.

– U turističkoj ponudi se takođe izdvajaju i manastiri iz 13. i 14. veka kao i mnogi restorani koji se nalaze na reci Savi. Naš cilj u ovom trenutku je da se i smeštajni kapaciteti poboljšaju. Javno komunalno preduzeće zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac trenutno radi na izradi sajta na kom ćemo prikazati sve smeštajne kapacitete koji trenutno rade. Takođe, pozivam sve naše sugrađane da ponude svoje apartmane i vikendice kao smeštajne kapacitete – kazao je Marošanin i izrazio nadu da će u budućnosti Obrenovac posetiti još više gostiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE