Obrenovac, 05.10.2023

OBRENOVAC MEĐU NAJUSPEŠNIJIM OPŠTINAMA U OKVIRU PROJEKTA ”ZELENA SRBIJA”


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2023.
Zasađene nove sadnice na prostoru oko deponije Grebača

Foto:obrenovac.rs


Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Javnim preduzećem za zaštitu životne sredine i Javnim komunalnim preduzećem sprovela je akciju presađivanja sadnica sa topoljaka na gradsku deponiju Grebača. Akciji je prisustvovao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

Stanojević je ovom prilikom naglasio, da Gradska opšptina Obrenovac kontinuirano radi na zaštiti životne sredine, a akcije sađenja novih sadnica, kako ističe, sprovode se redovno.

– Evidentno je da živimo u vremenu, kada se klima ubrzano menja, te klimatske promene utiču na prirodne procese i ljude. Naš cilj je da zamenimo novim svako stablo koje zbog razvoja naše opštine, odnosno urbanizacije uklonimo. Podsetio bih, da smo u prethodnih nekoliko meseci zasadili drvored u glavnoj ulici, a predstoji nam i sađenje drvoreda u gradu, za koje smo dobili dodatna sredstva – rekao je Stanojević.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić naveo je da sadnice koje se sade na prostoru deponije Grebača odgovaraju potrebama tog prostora.

– Do sada smo posadili 735 različitih sadnica i to u cilju sprečavanja eolske erozije, još deo sadnica presadićemo na ovoj lokaciji, a sukcesivno će se nastaviti sadnja i na drugim mestima. Nastojaćemo da što je moguće veći broj sadnica sa lokacije topoljaka presadimo, a ono što ne budemo mogli, zamenićemo novim sadnicama, pa ćemo imati ponovo isti broj sadnica na različitim mestima u Obrenovcu – istakao je Andrić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE