Obrenovac, 05.12.2021

OBRENOVČKI POLJOPRIVREDNICI ZAHVALJUJUĆI SUBVENCIJAMA OBNOVILI MEHANIZACIJU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2021.
Zahvaljujući subvencijama Grada Beograda, poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina.

Foto: lokalnenovine.rs


Zahvaljujući subvencijama Grada Beograda, poljoprivrednici sa teritorije Gradske opštine Obrenovac ukupno su nabavili 11 traktora i 35 priključnih mašina. Danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i sekretar za privredu Grada Beograda Milinko Veličković posetili poljoprivrednike u mesnoj zajednici Grabovac.

Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da je na ovogodišnjem konkursu, koji je raspisao Grad Beograd i sekretarijat za privredu ukupno 41. poljoprivrednik ostvario pravo na subvencije.

– S obzirom na to da je Gradska opština Obrenovac ove godine drastično poboljšala taj broj mi smo veoma zadovoljni. Ovo je veoma dobra praksa što se poljoprivrednicima na ovaj način pomaže da obnavljaju svoju mehanizaciju i traktore. Samim tim dobićemo zadovoljnije poljoprivrednike i oni će lakše obrađivati svoje površine – istakao je Stanojević.

– U narednom periodu ćemo sarađivati i izlaziti u susret kada je u pitanju samo konkurisanje. Kancelarija za poljoprivredu funkcioniše u sklopu Gradske opštine Obrenovac i mnogo pomaže poljoprivrednicima pri popunjavanju dokumentacije koja je glavna stvar kada je u pitanju samo konkurisanje – rekao je Stanojević.

Veličković je istakao da je zadovoljan što sve veći broj poljoprivrednika sa teritorije opštine Obrenovac učestvuje na konkursima.

– Prošle godine je ukupno bilo 55. dobitnika na sva četiri javna poziva, a ove godine je 65. dobitnika, znači da opština zaista dobro promoviše poljoprivredu na lokalu. Meni je drago što su ljudi zadovoljni što grad daje subvencije i što su subvencije iz godine u godinu sve veće – naglasio je Veličković i dodao da se sledeće godine očekuje 300 miliona dinara za subvencionisanje poljoprivrede.

Poljoprivredni proizvođač Nenad Jordanović, je rekao da će mu traktor koji je nabavio uz pomoć subvencija biti veliki podsticaj u daljoj proizvodnji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE