Obrenovac, 17.05.2021

POČELA AKCIJA ODNOŠENJA AMBALAŽNOG SMEĆA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 15.02.2021.
Saradnja Saveta za komunalni red Gradske opštine Obrenovac i Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac”

Foto:obrenovac.rs


Savet za komunalni red Gradske opštine Obrenovac zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac” i odeljenjem za inspekcijske poslove pokrenuo je akciju odnošenja ambalažnog otpada iz centralnih gradskih ulica.

Jelica Grčić, zamenica predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac izjavila je da je pre dve nedelje počela podela flajera koji su sadržali obaveštenje za vlasnike i zakupce lokala u centralnim gradskim ulicama.

– Ambalažni otpad se iznosi u periodu od 19.00 do 20.00 časova, a odnošenje se vrši od 20.00 do 21.00 čas. Akciju smo pokrenuli iz razloga što radnici JKP-a više puta dnevno vrše iznošenje smeća iz užeg dela grada. Ružna je slika da ambalažni otpad stoji na centralnim gradskim ulicama – rekla je Grčić i apelovala na vlasnike i zakupce lokala da svoj kabasti otpad iznose u propisano vreme.

Ona je naglasila da u ambalažni otpad spadaju kutije, kartoni i flaše.

– U tom periodu ne treba da se iznosi kućni otpad, koji se odnosi u centralnim delovima grada od ponedeljka posle 17.00 časova. Ambalažni otpad mora biti uredno spakovan i stavljen pored kanti za smeće – poručila je Grčić i izrazila nadu da će ova akcija pomoći da centralne gradske ulice izgledaju lepše i uređenije.

Ivan Stojić, član Veća Gradske opštine Obrenovac naveo je da je cilj ove akcije da ni u jednom trenutku u periodu prepodnevnih časova na centralnim gradskim ulicama ne dođe do gomilanja smeća.

– Želja nam je da u svakom delu dana preduzetnici koji imaju velike količine ambalažnog otpada pozovu JKP, koje će im izaći u susret. Zahvalio bih se našim privrednicima koji su shvatili značaj ove akcije i poštuju propisane termine za iznošenje otpada – izjavio je Stojić.

Svetlana Perišić, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove Gradske opštine Obrenovac rekla je da su komunalni inspektori svakodnevno na terenu.

– Važno je da ova akcija bude sinhronizovana sa JKP-om kako se komunalni otpad ne bi zadržavao na gradskim ulicama. Komunalni inspektori su tu da isprate ovu akciju. Neće biti kazni već samo opomena kako bi preduzetnici svoj ambalažni otpad iznosili u određenom periodu – zaključila je Perišić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE