Obrenovac, 01.07.2022

U AUTOBUSU SA PSOM ILI PRASETOM


Izvor: Blic | Obrenovac, 02.03.2022.
Šta kažu putnici, a šta zakon, da li se iko pridržava pravila?

Foto:DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA
Koliko puta se sa vama u gradskom prevozu vozilo neko kuče ili mače? U prigradskom se desi da se nekoliko stanica sa nama provoza i po koja koka ili prase. I nije zabranjeno, bitna je samo veličina životinje. Šta kažu putnici, a šta zakon?

 

U gradski prevoz ulaze sa sekirama, ručnim kosama, dušecima, vratima, burićima s kupusom, ali i sa životinjama. Poneka viri iz transportera, ali nije retkost da ih drže u naručju ili torbi.Anketirani putnici imaju oprečna mišljenja, nekome smetaju, a neko nema ništa protiv da se vozi u prevozu sa nečijim ljubimcem.

 

U skladu sa Čl. 38 Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, ljubimci smeju u prevoz, ali mali. Izuzetak su psi vodiči slabovidih osoba. Ponekad neki pas i sam zaluta u autobus, da se zagreje. - Može se uneti pas ili mačka čija je veličina 40 centimetara merena u grebenu i to isključivo u posebnom transporteru. Transporter može biti pravljen od različitih materijala, uglavnom prilagođen da se pas ili mačka osećaju komotno - naveo je Drago Tošić, direktor konzorcijuma privatnih prevoznika.

 

Slavica Stevanović, menadžer za odnose sa javnošću JKP, kaže da bi Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" trebalo da opomene takvog putnika i da ga zamoli da napusti vozilo, ako taj neko ne želi da napusti vozilo, vozač može sam da zaustavi vozilo i pozove komunalnu miliciju. Megi se vozi gradskim prevozom samo kad je neophodno, i to u transporteru, osim jednom prilikom kad je transporter pukao.

 

- Baš je bio je praznik, obično to tako ide i onda sam morala hitno da prebacim psa do veterinarske ordinacije. Nosila sam je u rukama, ali ona je baš mirna, tako da sa njom nemam taj problem - kaže Ljubica Puškarević. Zvanična odluka Grada je jasna, svaki ljubimac manji od 40 centimetara može da se provoza sa nama u autobusu. Pod uslovom da je u transporteru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE