Obrenovac, 25.05.2022

'Pažljivkova pravila u saobraćaju' za obrenovačke prvake (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.10.2019.
'Pažljivko', fluorescentni prsluci i edukativna bojanka stigli u Stubline

Foto:lokalnenovine.rs
Gradska opština Obrenovac, u saradnji sa saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost u saobraćaju, za sve obrenovačke đake prvake obezbedila je ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Reč je o ilustrovanoj knjizi čiji je izdavač Agencija za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije.

Članovi Komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac i pripadnici Saobraćajne policije danas su prvacima Osnovne škole ”Živojin Perić” iz Stublina podelili primerke ”Pažljivka” i kroz zanimljiv i interaktivan način upoznali ih sa osnovnim pravilima u saobraćaju.

"Uz ”Pažljivka” delimo i fluorescentne prsluke koje je obezbedila opština kao i edukativnu bojanku koju je obezbedio MUP. Ovako deca uz igru mogu da nauče kako da se sačuvaju u saobraćaju. Danas smo u školi u Stublinama jer se škola nalazi na magistralnom putu gde postoji velika frekvencija saobraćaja. U prethodnom periodu smo ovde ugradili i zvučne vibro trake koje usporavaju saobraćaj, uređaj radar dopler i u školi je stalno prisutan policajac. Sve to je zajedno doprinelo tome da, u poslednje četiri godine, nijedno dete osnovno školskog uzrasta nije bilo učesnik saobraćajne nezgode", kazao je Mirko Vranešević, predsednik Komsije za bezbednost u saobraćaju.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrović napominje da je, pored svih mera koje su preduzete zbog bezbednosti dece, pokrenuta i inicijativa za uvođenje semafora ispred škole.

"Na sastanku koji je održan prošle nedelje u Obrenovcu sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem smo pokrenuli inicijativu koju je on podržao, tako da će Gradski sekretarijat početkom naredne godine uraditi elaborat i imamo obećanje da će semafor biti postavljen u toku sledeće godine", rekao je Petrović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE