Obrenovac, 02.07.2022

PO─îINJE DERATIZACIJA GRADSKIH I SEOSKIH NASELJA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2022.
Sprovode se aktivnosti na suzbijanju štetnih glodara na teritoriji gradske opštine Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs


Javno preduze─çe za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine na teritoriji opštine Obrenovac otpo─Źelo je mere kontrole i smanjenja populacije glodara na javnim površinama u gradskim i seoskim naseljima. Ove poslove obavlja Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Direktor Javnog preduze─ça za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine Svetozar Andri─ç isti─Źe, da ─çe posao deratizacije biti obavljen u predvi─Ĺeno vreme.

– Zavod za biocide i medicinsku ekologiju garant je da ─çe posao deratizacije biti obavljen savršeno, kao i svake godine. U okviru 30 dana, koliki je rok za obavljanje ovog posla, radi─çe se sistemom lepeze, od centralnih delova gradske opštine ka seoskim mesnim zajednicama, slu┼żbenici iz Zavoda za bicide poseti─çe bukvalno svako doma─çinstvo, a nakon 30 dana preparat ─çe ostati u svim mesnim zajednicama, što zna─Źi da ─çe svi, u zavisnosti od potreba, mo─çi i naknadno da preuzmu preparat – rekao je Andri─ç i dodao da je koli─Źina preparata kojim se vrši deratizacija pove─çan u odnosu na prethodnu godinu.

Iz Zavoda za biocide isti─Źu, da ─çe se suzbijanje štetnih glodara vršiti preparatima na bazi materije bromadijolon, kao i da su operativci obu─Źeni da preparat postavljaju bezbedno i na odgoaraju─ça mesta.

– Obaveštenja ─çe biti postavljena na banderama, oglasnim tablama stambenih zgrada, ogradama i na drugim zgodnim mestima, tako da ─çe gra─Ĺani biti upoznati da je deratizacija u toku. U slu─Źaju nenamernog trovanja, na obaveštenju je istaknut i telefon Centra za trovanje, ali u svakom slu─Źaju, preparati se postavljaju na bezbedan na─Źin, tako da neciljni organizmi, ne mogu do─çi u dodir sa preparatom koji se odnosi na suzbijanje glodara – naglasio je doktor Ivan Aleksi─ç iz Zavoda za biocide.

Sistematska deratizacija sprovodi se jednom ili dva puta godišnje i to uglavnom na prole─çe i jesen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE