Obrenovac, 17.05.2021

POČELO DRUGO POLUGODIŠTE (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.01.2021.
Po─Źela nastava u osnovnim i srednjim ┼íkolama u op┼ítini Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs


U osnovnim i srednjim školama sa teritorije opštine Obrenovac, danas je nesmetano po─Źelo drugo polugodište. Ovim povodom, predstavnici Gradske opštine Obrenovac obišli su osnovne škole. Kako su istakli nadle┼żni u školskim ustanovama, u─Źenici ─çe kao i u prvom polugodištu nastavu poha─Ĺati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

– Sve je spremno i škole rade u punom kapacitetu. Ovo je prilika da u─Źenicima, nastavnicima i roditeljima po┼żelim sre─çniju i uspešniju školsku godinu. Ono što smo videli u Prvoj obrenova─Źkoj osnovnoj školi, a obišli smo sve škole nikakvih problema nema – rekao je Dragan Bla┼żi─ç, pomo─çnik predsednika Gradske opštine Obrenovac i dodao da uvedene mere, kao i sistem rada koji je usvojen u septembru, daju dobre rezultate.

– Nastavljamo polugodište sa istim merama. Raduje me da u─Źenicima nije problem da nose zaštitne maske i u potpunosti su shvatili da to štiti njih i njihove roditelje, prijatelje i nastavnike. Ovaj prvi dan škole je ponovo za u─Źenike jedan radostan trenutak kada mogu da se vide, a sve što preduzimamo ima za cilj uspostavljanje direktne interakcije, jer bez nje školovanje ne bi bilo celovito – izjavio je Bla┼żi─ç.

– ─Éaci nastavu kao i do sada poha─Ĺaju po istom sistemu, prvi i ─Źetvrti razred ide zajedno u manjim grupama. Stariji u─Źenici od petog do osmog razreda idu kombinovano, jedan dan su u školi, a drugi dan nastavu poha─Ĺaju online. Srednje škole su tako─Ĺe krenule sa svojim radom. Kod njih je malo problemati─Źnije zbog obavljanja stru─Źne prakse. Me─Ĺutim u kontaktu smo sa firmama u kojima se obavlja prakti─Źna nastava, a mere ─çe biti poja─Źane dok tu borave u─Źenici – kazao je Bla┼żi─ç.

Bla┼żi─ç je ovom prilikom podsetio da su u toku prijave za proces imunizacije.

– Ovo je i prilika da zamolim svo nastavno osoblje koje ┼żeli da se vakciniše da se što pre prijave kako bi oni postali imuni i kako bi sa─Źuvali svoje ─Ĺake, kolege, uku─çane i prijatelje i kako bi se škola što pre nastavila sa radom u punom kapacitetu. Prijavljivanje se vrši na telefone koje je Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete objavilo na svojim portalima – naglasio je Bla┼żi─ç i dodao da je va┼żno da proces imunizacije otpo─Źne što je mogu─çe pre, budu─çi da se u tom slu─Źaju ranije o─Źekuje normalizacija društvenih aktivnosti.

Direktorka Prve obrenova─Źke osnovne škole Milena Ergarac, istakla je zadovoljstvo u─Źenika što su se nakom raspusta vratili u školske klupe i dodala da je sve spremno za po─Źetak nastave.

– Nastava se obavlja isto kao i od prvog septembra prošle godine, škola je dezinfikovana kao i sve radne površine. Tako da sve one mere koje su va┼żile u po─Źetku, va┼że i u drugom polugodištu- istakla je Ergarac i dodala da su se u─Źenici navikli da poštuju epidemiološke mere i nose zaštitne maske.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE