Obrenovac, 17.05.2021

ZA RAZVOJNE PROJEKTE


Izvor: nova.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 20.01.2021.
Za podsticaj privredi iz ministarstva 17 milijardi dinara

Foto:EPA-EFE/MARIO CRUZ


Za podsticaj privredi u bud┼żetu Ministarstva privrede za 2021. godinu izdvojeno je 17,6 milijardi dinara, ka┼żu u Ministarstvu i navode da je najve─çi deo bud┼żeta tog resora usmeren na programe podrške privredi za nove investicije koje ─çe nastaviti pozitivno da uti─Źu na rast BDP-a.

U Ministarstvu privrede su precizirali da se podrška nastavlja u tri smera: ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapre─Ĺenju poslovne infrastrukture.

Od ukupno 17,6 milijardi dinara za podsticaj privredi, dve milijarde dinara su za programe podrške sektoru malih i srednjih preduze─ça i preduzetništva.

Tako je, preciziraju, od ukupno dve miljarde dinara, 1,55 milijardi dinara namenjeno za Program podrške malim i srednjim preduze─çima za nabavku opreme, 200 miliona dinara za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Dodaju da je 150 miliona dinara namenjeno za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za po─Źetnike u poslovanju i 100 miliona dinara za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za ┼żene i mlade.

U Ministarstvu privrede napominju da se od ove godine pokre─çe poseban program podsticanja razvoja preduzetništva namenjen dvema veoma va┼żnim ciljnim grupama – mladima i ┼żenama.

Objašnjavaju da ─çe programi predstavljati kombinaciju bespovratnih sredstava u visini i do 45 odsto vrednosti projekta i veoma povoljnih kredita Fonda za razvoj i poslovnih banaka.

Tako─Ĺe, preko mre┼że regionalnih razvojnih agencija, bi─çe pilotirana i nova paket usluga besplatne stru─Źne podrške za ove ciljne grupe, koja ─çe sadr┼żati obuke, podršku za pripremu aplikacije za novi program, podrške oko osnivanja privrednog subjekta i višemese─Źnog mentoringa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE