Obrenovac, 04.12.2021

50 EVRA OD DRŽAVE NA RAČUNE LEŽE 22. SEPTEMBRA


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 09.09.2021.
Neće ih svi penzioneri dobiti tog datuma, evo od čega to zavisi!

Foto:Shutterstock


Isplata novčane pomoći za penzionere počeće kako je ranije najavljeno 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine.

Svim korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle ovog datuma, novac će stići jednokratno, po uspostavljanju prava.

Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da isplati novčanu pomoć u iznosu od 5.900 dinara korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO.

Naime, ta pomoć biće isplaćena i korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Novac će biti uplaćen svima koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle tog datuma pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava, navodi se na sajtu PIO fonda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE