Obrenovac, 15.07.2024

OPŠTINI OBRENOVAC DODELJENA SREBRNA PLAKETA ZA HUMANOST


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2022.
Priznanje za humanost ove godine,pored opštine Obrenovac, poneli su i gradovi Valjevo, Lazarevac, Golubac i drugi

Foto:obrenovac.rs


U Po┼żarevcu, gradu koji ve─ç 13 godina zaredom nosi titulu najhumanijeg grada u Srbiji, Institut za transfuziju krvi dodelio je plakete gradovima i opštinama, koje su tokom protekle godine imale najbolje rezultate u prikupljanju jedinica krvi. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç sa ovog doga─Ĺaja poneo je srebrnu plaketu.

Gradska opština Obrenovac je u letnjoj kampanji prikupljanja jedinica krvi pru┼żila veliki doprinos, te je ovaj uspeh Obrenov─Źana nagra─Ĺen srebrnom plaketom .

– Velika mi je ─Źast što u ime Obrenov─Źana primam ovu veoma zna─Źajnu nagradu. Na po─Źetku bih zahvalio davaocima krvi, koji su pre svih zaslu┼żni za ovako zna─Źajno priznanje, a tako─Ĺe zahvalio bih i predstavnicima Crvenog krsta Obrenovac, koji su dali izuzetan doprinos u postizanju velikih rezultata – rekao je Stanojevi─ç.

Institut za transfuziju krvi zajedno sa svojim partnerima, ove godine uspeo je da prikupi gotovo 70.000 jedinica krvi.

– U toku ove godine u Obrenovcu prikupljeno je 2.500 jedinica krvi. Naši humani Obrenov─Źani uvek se rado odazivaju svim našim akcijama – navela je Divna Soki─ç iz Crvenog krsta Obrenovac.

Pored redovnih akcija Crvenog kstra, neretko se sprovode i vanredne akcije, a sve je više mladih sa inicijativom i ┼żeljom da se uklju─Źe u sve aktivnosti ove organizacije.

– Dati krv ne predstavlja veliku obavezu i odricanje, ali se ipak veliki broj ljudi te┼że odlu─Źuje na ovaj korak. Ovim putem pozivam naše sugra─Ĺane da se odazivaju redovnim pozivima našeg Crvenog krsta, kako bismo prikupili što je mogu─çe ve─çi broj jedinica krvi, koje spašavaju ┼żivote gra─Ĺana Srbije – istakao je Stanojevi─ç i ovom prilikom zahvalio predstavnicima Crvenog krsta Obrenovac koji su vredno radili na animaciji što ve─çeg broja gra─Ĺana, da uzmu u─Źeš─çe u svim akcijama koje sprovodi ova rganizacija, a sa ciljem da se spase što ve─çi broj ┼żivota.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE