Obrenovac, 18.05.2022

Uređenje kanala Bele bare u Piromanu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.08.2019.
Nastavljena je akcija čišćenja kanalske mreže

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Piroman Javno vodoprivredno preduzeće ”Beogradvode” izvodi radove na uređenju kanala Bele bare u dužini od 3,6 kilometara. Time je nastavljena akcija čišćenja kanalske mreže, a nadležni najavljuju da se radovi očekuju i u Krtinskoj i Urovcima.

"Za prethodne tri godine očistili smo preko sto kilometara kanalske mreže odnosno unutrašnjih voda i na tome se nismo zaustavili. Intenzivni radovi će se nastaviti već u avgustu i u narednim mesecima", rekao je Dejan Kamber iz kabineta predsednika.

"Tamo se, posle skoro 40 godina, u potpunosti uređuju kanali Selo i Gajske bare, a biće uređeni i kanal Karaćuša u Piromanu. Trenutno je najbitnije da kanal Bele bare koji je dug 3,6 kilometara može sve vode sa auto-puta dalje da sprovede ka reci Tamnavi. Tako će cela ta slika funkcionalnosti površinskih voda biti na višem nivou nego u prethodnom periodu", dodao je Kamber.

Mesnu zajednicu Piroman danas je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa svojim saradnicima. On je u razgovoru sa meštanima Piromana obećao da će nakon otvaranja auto-puta, koje je zakazano za 18. avgust, biti saniran atarski put koji paralelno ide sa auto-putem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE