Obrenovac, 17.05.2021

PIJACA KAKVU ZNAMO ODLAZI U ISTORIJU?


Izvor: Alo.rs/Tanjug/M.Š./Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2021.
Umesto cegera i kesa - tastatura i miš!

Foto:Shutterstock/FERNANDO MACIAS ROM


Na onlajn platformi “Ženska pijaca“ svoje proizvode trenutno prodaje oko 30 poljoprivrednica sa teritorije šest opština Kolubarskog okruga, a naručene proizvode isporučuju jednom nedeljno, na adrese kupaca u Beogradu.

Neke od njih su vlasnice, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, a neke članice gazdinstva, kaže predsednica Ženskog udruženja Kolubarskog okruga (ŽUKO) Jelena Ružić i dodaje da sva zarada od prodaje poljoprivrednih proizvoda odlazi ženama koje te proizvode i prave.

U početku jedan deo poljoprivrednica, koji nije svoje proizvode prodavao onlajn, nije verovao u mogućnost razvoja posla preko modernih tehnologija, međutim, vrlo brzo su se uverile da je to budućnost svakog poslovanja, pa i prodaje domaćih proizvoda, navela je Ružić, prenosi portal Agrosmart.

Na "Ženskoj pijaci“ mogu su kupiti mlečni proizvodi, voće, povrće i prerađevine od voća i povrća, ali i žitarice, lekovite trave, sušeno voće, kao i proizvodi od testa, organski proizvodi…

"Ono što je specifično, kupci na onlajn Ženskoj pijaci imaju uvid u to ko je žena od koje kupuju, gde živi, kako proizvodi ono što je ponudila, a mogu je i direktno kontaktirati. To je odličan način stvaranja poverenja kod kupaca, jer oni onda znaju da se ne radi o preprodavcu koji često ni sam ne zna šta prodaje, objašnjava Ružić.

Odnosi između poljoprivrednica i kupaca se, dodaje, vrlo često razvijaju, pa kupci ponekad dođu i sami na gazdinstvo poljoprivrednice da se upoznaju i da sami preuzmu naručenu robu.

Tokom vanrednog stanja u Srbiji, kada je postojala zabrana kretanja i rada pijaca, onlajn prodajom “Ženska pijaca” je ostvarila promet od 940.000 dinara, što je, kako kažu, veliki uspeh, imajući u vidu da je to bio jedini način da se u tom momentu proizvodi plasiraju na tržištu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE