Obrenovac, 17.05.2021

AKO ┼ŻELITE DA POSTANETE POLICAJAC, IMATE JO┼á MALO VREMENA DA SE PRIJAVITE


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2021.
Potrebno je da ispunjavate uslove

Foto:Zorana Jevti─ç


Od strane Ministarstva unutrašnjih poslova raspisan je Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stru─Źno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog slu┼żbenika.

Konkursom su predvi─Ĺena radna mesta - policajac (480 polaznika), saobra─çajni policajac (250 polaznika), grani─Źni policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na podru─Źju Policijske uprave za grad Beograd i 26 podru─Źnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila.

Pravo u─Źeš─ça na konkursu ima kandidat koji ispunjava slede─çe uslove:

1) da je dr┼żavljanin Republike Srbije;

2) da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs;

3) da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs;

4) da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaklju─Źenja konkursa;

5) da nema više od 27 godina starosti do dana zaklju─Źenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalisti─Źko-policijskog univerziteta);

6) da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u ─Źetvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalisti─Źko- policijskog univerziteta;

7) da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji;

8) da poseduje va┼że─çu nacionalnu voza─Źku dozvolu za upravl?anje motornim vozilom "B" kategorije;

9) da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizi─Źke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlaš─çenih slu┼żbenih lica.

Pravo u─Źeš─ça na konkursu ima i lice koje poha─Ĺa završnu godinu srednje škole u ─Źetvorogodišnjem trajanju, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu škole da poha─Ĺa završnu godinu srednjeg obrazovanja i vaspitanja, uz obavezu da najkasnije do 15. juna, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju i overenu fotokopiju svedo─Źanstva za ─Źetvrti razred srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Pravo u─Źeš─ça na konkursu ima i lice koje ne poseduje va┼że─çu nacionalnu voza─Źku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu da je do dana zaklju─Źenja konkursa zapo─Źelo obuku za upravl?anje motornim vozilom „B“ kategorije, uz obavezu da do okon─Źanja procesa selekcije, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju voza─Źke dozvole „B“ kategorije.

Prilikom prijave na konkurs kandidati imaju mogu─çnost izjašnjenja za koje ─çe se radno mesto osposobljavati - policajac, saobra─çajni policajac, grani─Źni policajac, policajac za rad u zajednici.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE