Obrenovac, 08.05.2021

PROJEKAT 'POMOĆ ZA MALU MATURU'


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2021.
Za Obrenovačke učenike...

Foto:obrenovac.rs


Gradska opština Obrenovac i Kancelarija za mlade organizuju projekat ”Pomoć za malu maturu” u cilju pripreme osnovaca za polaganje završnog ispita. Projekat ”Pomoć za malu maturu” podrazumeva dodatne časove iz srpskog jezika i matematike koi će biti na raspolaganju učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac izjavio je da je ponosan što Kancelarija za mlade radi u Obrenovcu.

– Direktor Uroš Mirićić i njegov tim nisu koristili koronu kao izgovor, već su se uhvatili u koštac sa svim problemima koje korona nosi u našem gradu. Jedan od najvećih problema je to što smo imali modifikovano i lošije obrazovanje nego pre. S obzirom da je cela generacija koja je sada osmi razred hramlje zbog toga što je imala onlajn nastave, nije viđala svoje nastavnike i nije mogla na adekvatan način da bude proveravana. Mi imamo situaciju da se više nego ikada treba posvetiti mladim ljudima kako bi otklonili strah od testa – rekao je Čučković i najavio projekat za srednjoškolce u vidu dodatne pripreme za upis na željeni fakultet.

– Ogroman broj osnovaca želi da nastavi školovanje u Obrenovcu, znači da smo uspeli da mladi prepoznaju Obrenovac kao mesto u kome će graditi svoju budućnost. Ono što će opština u infrastrukturnom mislu uraditi, pored IT centra koji je napravljen u Paležu je da preko puta u zgradi Biblioteke bude internet učionica, čitaonica i klub za mlade u nekadašnjoj zgradi Stare opštine – poručio je Čučković i poželeo sreću učenicima na završnom ispitu.

Uroš Mirićić, direktor Kancelarije za mlade rekao je da u projektu ”Pomoć za malu maturu” učestvuje 679 učenika iz 29 odeljenja.

– To su svi maturanti osnovnih škola koji učestvuju u ovom programu. Oni će imati 15 časova iz srpskog jezika i matematike i biće podeljeni po grupama. Važno je naglasiti da će ova priprema trajati do 18. juna kako bi oni potpuno spremno izašli na prijemni ispit – istakao je Mirićić.

– Bez obzira koliko su se nastavnici i đaci trudili tokom onlajn nastave važno je naglasiti da su časovi uživo za njih značajni zbog njihovog samopouzdanja i bolje pripremljenosti za maturski ispit. Ono što ćemo prvi put raditi ove godine je pripremna nastava za srednjoškolce, po dva predmeta u naše tri srednje škole. Učenici su se izjasnili koja su dva predmeta najčešće tražena za upis na fakultete tako da ćemo početkom maja početi pripremnu nastavu sa njima. Sve u cilju kako bi maturanti srednjih škola upisali željene fakultete i osnovci željene srednje škole – zaključio je Mirićić.

Vera Đorđević, direktorka Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” rekla je da su učenici na probnom maturskom ispitu pokazali solidne rezultate.

– Posle probnog završnog ispita deci je jasno gde treba najviše da obrate pažnju. Mislim da je jako važan svaki čas koji će imati do glavnog završnog ispita. Već godinama unazad naša Gradska opština učenicima obezbeđuje dodatan broj časova za pripremnu nastavu što je itekako važno i mnogo im znači – kazala je Đorđević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE