Obrenovac, 01.07.2022

PAPRENA MATURA!


Izvor: Kurir.rs/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2022.
Skok cena, samo za frizuru, šminku i nokte i do 200€, a evo pošto su haljine i odela

Foto:Shutterstock


Iako zdravstveni sektor još nije dao preporuke na koji način bi ove godine trebalo organizovati proslavu mature, omladina se uveliko priprema za slavlje.

Dok se oni raduju, roditelji prebiraju po novčaniku, jer će za tu priliku, sudeći po cenovnicima, morati da izdvoje minimum oko 200 evra samo za odevanje.

Ne treba zaboraviti ni iznos koji treba platiti za restoran, ali zasad se tarife ne znaju jer se čeka odluka IZJZ. U Crnoj Gori, prema poslednjim statističkim podacima, prosečna plata za februar iznosila je 706 evra, pa će roditelji, da bi ispunili želje svojim naslednicima, morati da se odreknu čak trećine plate, objavile su Novosti.

Sa druge strane, kupovina svečanih toaleta i odela uveliko je počela. Kada je reč o maturskim haljinama, cene se kreću od 65 evra, koliko koštaju svedenije, ipak, najviše modela može se naći po ceni između 100 i 130 evra. Uz novu haljinu, devojke biraju i elegantnu tašnu, njihove cene idu od 15 evra pa naviše.

Ni odela nisu mnogo jeftinija, pa će muški deo učenika morati da odvoji minimum 50 evra. Kada se tome doda i kupovina košulje, cipela, kravate i kaiša, svečani izgled za proslavu mature, najskromniji mladići će platiti oko 130 evra. Minimalni iznos koji će i momci i devojke morati da izdvoje za novu obuću je oko 30 evra.

Skupe svečane frizure

Cena svečanih frizura u salonima zavisi od dužine kose. Samo feniranje košta oko 10 evra, dok svečane punđe, pletenice, lokne i slično koštaju od 15 do 60 evra. Za manikir i pedikir neophodno je izdvojiti oko 25 evra, dok se usluga profesionalnog šminkera plaća od 20 do čak 60 evra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE