Obrenovac, 13.06.2021

POČELA PRIJAVA NOĆNIH BAROVA I KLUBOVA ZA DRŽAVNU POMOĆ


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2021.
Ovo je uslov za dobijanje bespovratnih sredstava

Foto:Nemanja Nikolić


Noćni barovi i klubovi čije poslovanje je pogodila pandemija od danas mogu da se prijave za državnu pomoć, a kada procenat vakcinisanih bude iznad polovine očekujemo i povratak normalnom radu, poručilo je Udruženje noćnih barova i klubova (NOB).

Po Uredbi Vlade Srbije prijava za direktnu i bespovratnu pomoć može se podnosi se preko javnog poziva objavljenog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Za pomoć se mogu prijaviti samo privredni subjekti čija je šifra poslovanja 5630 ili 5610, ako su od početka aprila prošle do kraja maja ove godine imali pad prometa od najmanje 70 posto.

Uslov je da su u tom periodu imali radno vreme najranije od 17 sati i obavezno posle dva sata po ponoći, odnosno da su firme obveznici PDV-a.

Udruženje očekuje da će u najkraćen roku, sa nadležnima iz Privredne komore Srbije napraviti dogovor i odrediti uslove za dobijanje šifre "noćni barovi i klubovi", kako bi bila napravljena preciznija diferencijaciju ugostiteljskih objekata.

"Naredni korak u našoj borbi je povratak normalnom poslovanju", navodi se u saopštenju i dodaje da će se to neće dogoditi pre nego procenat vakcinisanih bude iznad 50.

Udruženje ističe da je Beograd na 48,6 procenata vakcinisanih pa očekuju od nadležnih da kao grad budemo nagrađeni povratkom normalanom životu, odnosno poslovanju makar do jedan sat posle ponoći.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE