Obrenovac, 10.05.2021

5 NERADNIH DANA IMAĆEMO ZA PRVI MAJ I VASKRS


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2021.
I đaci će biti na raspustu, a evo koji će sve biti NERADNI DANI do kraja godine

Foto:Shutterstock


Zaposleni pravoslavni vernici u Srbiji za vaskršnje i prvomajske praznike odmaraće pet dana, odnosno od petka 30. aprila do srede 4. maja.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Srbiji se praznuju vaskršnji praznici počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Vaskrsa. Tako se ovde godine, vaskršnji praznici praznuju od 30. aprila (petak) zaključno sa 3. majem (ponedeljak).

Kako je Praznik rada državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, a ove godine pada u subotu i nedelju, to se, saglasno zakonu, ne radi i prvi naredni radni dan posle vaskršnjih praznika, koji pada u utorak 4. maja.

Đaci će ove godine imati 10-dnevni prolećni raspust, koji, prema kalendaru Ministarstva prosvete, počinje 30. aprila i završava se 9. maja.

U 2021. godini postoji zvanično 13 dana koji se praznuju neradno.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede, 9. maja, ali to nije neradan dan, kao ni Vidovdan koji se obeležava 28. juna, a radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Neradni dan je 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, i to je poslednji neradni dan u ovoj godini.

Za pripadnike islamske zajednice neradni dan bio je 13. april, prvi dan Ramazanskog bajrama, a biće i 21. jul, kada je prvi dan Kurban bajrama, dok je za pripadnike jevrejske zajednice neradan i 16. septembar, odnosno prvi dan Jom Kipur.

Za ovu godinu poslednji radni dan je petak, 31. decembar, a kako nova 2022. stiže u subotu, u ponedeljak 3. januara svi zaposleni će nazad na posao.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE