Obrenovac, 29.11.2021

PROMENE NA RAČUNIMA ZA INFOSTAN


Izvor: Espreso/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 11.09.2021.
Ovo je novi CENOVNIK, 1. STVAR morate da ZNATE!

Foto:Profimedia


Odvojene stavke za plaćanje odnošenja otpada, stupile su na snagu sa aktuelnim prispećem računa na kućne adrese.

Od 2. avgusta počela je primena podeljene naplate, pa tako na uplatnici koju šalje JKP "Infostan tehnologije", stoji "sakupljanje i transport komunalnog otpada" i "odlaganje komunalnog otpada".

Ono što je za sugrađane najvažnije jeste da se suštinski cena nije menjala - vrednost računa za ove namene samo je podeljena na deo koji se plaća "Gradskoj čistoći" i "Beočistoj energiji d.o.o"

- Cenovnik novih usluga primenjuje se od 2. avgusta - navode u JKP "Infostan tehnologije", prenose Novosti.

- Ovom izmenom se nije promenilo ukupno zaduženje korisnika komunalnih usluga, već je iznos zaduženja isti kao i za dosadašnju uslugu "iznošenja smeća", koja je bila primenjivana pre razdvajanja na dve stavke.

Dosadašnja cena od 6,60 dinara po kvadratnom metru raspodeljena je tako da se 5,61 dinar naplaćuje za uslugu "sakupljanje i transport komunalnog otpada", dok se preostali iznos od 0,99 dinara naplaćuje za uslugu "odlaganje komunalnog otpada". Ove cene važe za pojedince.

I pravna lica, konkretno vlasnici lokala nastaviće da dobijaju račune od "Infostana".

Umesto dosadašnje jedne stavke, i oni će imati dve, baš kao i ostali sugrađani. Prema važećem cenovniku, koji se može naći na internet-stranici preduzeća za objedinjenu naplatu, jasno je naznačeno da su preduzetnici za obe stavke podeljeni u četiri grupe, i u zavisnosti od toga kojoj pripadaju, zavisi i vrednost računa.

Primera radi, sakupljanje i transport komunalnog otpada za poslovni prostor površine do 30 kvadrata, za prvu grupu košta 1.177 dinara, dok je odlaganje komunalnog otpada za ove korisnike 192,40 dinara. Za preduzetnike čiji lokali prevazilaze površinu od 30 kvadrata, cena je 26 dinara po kvadratu za sakupljanje, odnosno 4,16 dinara po kvadratnom metru za odlaganje otpada.

PRERADA OTPADA DOGODINE

"Beo čista energija d.o.o." zasada će naplaćivati odlaganje otpada na deponiji, koji trenutno obavlja. Kada postrojenje nove fabrike za preradu otpada počne da radi, sugrađani će dobiti imati još jedan namet za plaćanje. Prema poslednjim najavama, nove stavke na uplatnicama za obradu otpada, građane očekuju tek krajem sledeće godine kada proradi postrojenje za ovu vrstu posla - nezvanična je informacija.

OBAVEŠTENJE NA POLEĐINI

Zajedno sa ispostavom objedinjenih računa za komunalne usluge, JKP "Infostan tehnologije" na poleđini uplatnica za prethodne mesece, štampalo je i obaveštenje korinicima da će shodno Odluci o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, usluga "odnošenje smeća" biće razdvojena. Nove stavke pristižu sa avgustovskim zaduženjima, odnosno sa računima koji se šalju tokom septembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE