Obrenovac, 27.06.2022

Orezan vinograd na oglednom imanju Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 14.02.2022.
Vinograd su obi┼íli predstavnici op┼ítine Obrenovac, koji su ovom prilikom svim vinogradarima po┼żeleli uspe┼ínu, rodnu godinu.

Foto:Gradska opština Obrenovac


´╗┐

Na oglednom imanju Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca, danas je orezan vinograd. Vinograd su obišli predstavnici opštine Obrenovac, koji su ovom prilikom svim vinogradarima po┼żeleli uspešnu, rodnu godinu.

Direktor Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca Dragoljub Zlatanovi─ç naglasio je, da je ogledno imanje ove škole mesto gde se u─Źenici dru┼że i sti─Źu znanja i veštine koje ─çe im biti od koristi u daljem poslu, nakon završene srednje stru─Źne škole.
– Ovaj vinograd je ┼żila kucavica za naše u─Źenike, koji ─çe posle školovanja u ovoj školi po─Źeti da se bave i vinogradarstvom. Na oko 600 ─Źokota, koje smo pre tri godine obnovili, ove godine o─Źekujemo solidne prinose, da bi slede─ça godina bila u punom kapacitetu. Za školu je ovo ogledno imanje impuls ┼żivota i ljubavi, svega onoga što poljoprivredna struka treba da nosi. Ovde se dešavaju inovacije u poljoprivredi – istakao je Zlatanovi─ç.

Miloš Stanojevi─ç iskoristio je priliku i ─Źestitao dan vinogradara svima koji se bave proizvodnjom vina.

– Danas slavimo dan vinara i vinogradara, dan kada po─Źinju radovi na ure─Ĺivanju i orezivanju vinograda – rekao je Stanojevi─ç i po┼żeleo vinogradarima i proizvo─Ĺa─Źima vina, kvalitetno vino i dobar prinos.
On je podsetio sve poljoprivrednike, koji se bave ovom granom poljoprivrede da mogu, preko Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac , ostvariti mnogobrojne subvencije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE