Obrenovac, 17.05.2021

BESPLATNO OSIGURANJE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVO─ÉA─îE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2020.
Gradska op┼ítina Obrenovac po prvi put zajedno sa Ministarstvom dr┼żavne uprave i lokalne samouprave vr┼íi besplatno osiguranje za poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe

Foto:lokalnenovine.rs


Dobijena sredstva u iznosu od 3 miliona dinara predvi─Ĺena su za osiguranje 4 hiljade hektara zasa─Ĺenog poljoprivrednog zemljišta.

– Poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi mo─çi ─çe da iskoriste osiguranje od elementarnih nepogoda. Ovo je velika stvar za naše poljoprivrednike pogotovo kada se klima stalno menja, kada ne mo┼żemo sa sigurnoš─çu da o─Źekujemo pogodne vremenske uslove. Tako da ─çe ovaj projekat doprineti bezbednijoj i sigurnijoj proizvodnji poljoprivrednih useva na teritoriji Gradske opštine Obrenovac- izjavio je Miloš Stanojevi─ç, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

On je dalje dodao da zainteresovani poljoprivrednici mogu sve konkretnije informacije o ovom projektu da dobiju u Kancelariji za poljoprivredu opštine Obrenovac i kompaniji ”Dunav osiguranje”.

– Poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom pšenice i kukuruza dobijaju besplatno osiguranje od Gradske opštine Obrenovac, a ukoliko oni ┼żele da dodatno osiguraju svoje parcele, to mogu da urade u saradnji sa ”Dunav osiguranjem” – zaklju─Źio je Stanojevi─ç.

– Ovim putem ┼żelim ispred kompanije ”Dunav osiguranje” kao društveno odgovorne kompanije da pohvalim aktivnosti Gradske opštine Obrenovac koja je uspela da opredeli sredstva u iznosu od 3 miliona dinara u cilju obezbe─Ĺivanja osiguravaju─çeg pokri─ça za svoje poljoprivrednike. Osiguranje koje je kompanija ”Dunav osiguranje” u skladu sa ugovorom koji je potpisan sa opštinom Obrenovac podrazumeva pokri─çe osnovnih rizika, koji se odnose na po┼żar, udar groma i grad – rekao je Nenad ─Éuri─ç, direktor filijale ”Dunav osiguranje” Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE