Obrenovac, 05.12.2021

POVEĆANJE PLATA OD SLEDEĆE GODINE!


Izvor: Espreso/Srbija Danas/Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2021.
Jedna grupa zaposlenih imaće više novca na računu

Foto:Profimedia


To je saopšteno na sastanku u Ministarstvu prosvete koji je jutros održan sa predstavnicima prosvetnih sindikata i Ministarstva finansija.

Zaposleni u prosveti, koji zbog korone već dve godine imaju skoro pa udvostručen posao, od sledeće godine dobijaju povećanje plate i ono će biti veće od ovogodišnjeg koje je iznosilo pet odsto.

To je saopšteno na sastanku u Ministarstvu prosvete koji je jutros održan sa predstavnicima prosvetnih sindikata i Ministarstva finansija.

- Povećanja zarada će biti, a koliko tačno, biće poznato do kraja ove nedelje. Rečeno nam je da će to povećanje biti veće od ovogodišnjeg koje je iznosilo pet odsto. Mi i dalje insistiramo na odnosu 1:2:3 (tetkice: administrativni radnici sa četvrtim stepenom: nastavnici). Sa brojevima se još kalkuliše, ali do kraja nedelje znaćemo koliko će to povećanje tačno iznositi - kaže za Telegraf Jasna Janković, predsednica USPRS.

Takođe, kako navodi, posebna komisija Vlade odobrila je otvaranje konkursa za 2.500 ljudi koji će biti primljeni za stalno. Platni razredi ponovo su odloženi i to za januar 2023. godine, dodaje Janković.

- To je bilo i očekivano jer pregovora o platnim razredima nema još od oktobra 2018., kad nije bilo kovida - zaključuje sagovornica.

Što se tiče prelaska na onlajn nastavu, Janković kaže da je ministar rekao da će pokušati da se što duže ide u školu tradicionalno. Svakako, konačna odluka o tome biće doneta do kraja dana.

- Mislimo da je prelazak na onlajn nastavu besmislen ako sve drugo radi, ako se održavaju koncerti i druge javne manifestacije, rade restorani i kafići. Zašto zatvarati škole, ako sve drugo puštate da radi regularno - ističe Janković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE