Obrenovac, 29.11.2021

PREKO 100 PRIJAVA ZA SUBVENCIJE ZA ZAMENU STOLARIJE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.10.2021.
Građani opštine Obrenovac podnose prijavne formulare za ugradnju nove stolarije na objektima

Foto:obrenovac.rs


Od ponedeljka, 27. septembra tekuće godine, građani opštine Obrenovac mogu podneti prijave za zamenu stolarije na vlasničkim objektima. Prijavni obrazac kojim bi aplicirali na javni konkurs, mogu preuzeti u holu Gradske opštine Obrenovac ili sa sajta ((оbrazac) , a popunjene prijave mogu dostaviti lično ili elektronskim putem na mejl adresu prozori@obrenovac.org.rs .

Iz Uprave opštine Obrenovac navode, da su zadovoljni iskazanim interesovanjem građana.

– Očekujemo da narednih dana bude raspisan javni poziv za privredne subjekte koji mogu učestvovati u realizaciji projekta. Po završetku javnog poziva, istaći ćemo listu kod kojih privrednih subjekta je moguće konkurisati – navela je zamenica načelnika Uprave opštine Obrenovac Ivana Nikolić.

Ona je dodala da svi vlasnici objekata koji se nalaze na teritoriji opštine Obrenovac imaju pravo da apliciraju za navedene mere, a kako kaže u zavisnosti od toga na koji način ova domaćinstva troše toplotnu energiju, da li se greju na ugalj, struju ili sistem daljinskog grejanja, domaćinstva će biti bodovana, odnosno rangirana i to u skladu sa pravilnikom koji izrađuje Grad Beograd.

Marija Đorđević zaposlena u odeljenju za privredu i razvoj opštine Obrenovac naglasila je, da nakon prve radne nedelje, od kada je počelo prijavljivanje na javni konkurs, veći broj građana prijavne obrasce dostavlja lično, dok je za sada, samo 12 sugrađana podnelo zahtev elektronskim putem.

– Od ponedeljka, kada je počelo prijavljivanje do danas pristigllo je 108 prijava građana. Pozivamo sve zainteresovane građane da podnesu prijave u staroj zgradi Posavine, svakog radnog dana od 10.00 do 15.00 sati ili elektronskim putem, preko mejla prozori@obrenovac.org.rs.

Svetlana Bulajić iz naselja Dudovi, u gradskom delu opštine Obrenovac, aplicirala je na javnom konkursu za promenu stolarije i istakla, da je u starim zgradama vidljiva potreba za ovom merom.

–Prema informacijama kojima raspolažem, zamena stolarije u našem stambenom objektu koštala bi oko 3.000 evra, što je veliki iznos – navela je Bulajić.

Građani zainteresovani za apliciranje na javni konkurs, sve potrebne informacije mogu dobiti i putem telefona 011/8728-038.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE