Obrenovac, 10.05.2021

PORESKA UPRAVA SAOP┼áTILA ROK ZA PLA─ćANJE POREZA


Izvor: Espreso.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2021.
Objavljen detaljan kalendar, a va┼żi za sve firme

Foto:Nebojša Mandić


Poreska uprava objavila je kalendar kada bi šta od svojih obaveza po osnovu poreza i doprinosa trebalo da plate firme u februaru.

Prema tom kalendaru, danas išti─Źe rok za podnošenje poreske prijave za preduzetnike paušalce kod kojih je došlo do izmene u obimu poslovanja, odnosno prometa u prošloj godini.

Tako─Ĺe i za pla─çanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neispla─çene zarade za decembar 2020. godine 5. februara isti─Źe rok za dostavljanje obaveštenja o zaklju─Źenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, kao i dostavljanje izveštaja o izmirenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec i uplate sredstava.

Rok za podnošenje poreske prijave i pla─çanje poreza na premije ne┼żivotnih osiguranja za prethodni mesec i podnošenje poreske prijave i pla─çanje PDV za prethodni mesec za poreske du┼żnike iz ─Źlana 10. Zakona o porezu na dodatu vrednost je 10. februar.

Tako─Ĺe i doprinosi za sveštenike i verske sluzbenike, zatim za doma─çe dr┼żavljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec, te za samostalne umetnike za prvi kvartal ove godine.

Isti je rok i za pla─çanje doprinosa za poljoprivrednike za prvi kvartal 2021. godine, zatim za podnošenje prijave za utvr─Ĺivanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i mese─Źne akontacije za 2021. godinu za samostalne umetnike, kao i za podnošenje poreske prijave i pla─çanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osniva─Źe, odnosno ─Źlanove privrednog društva za prethodni mesec.

Do 17. februara se podnose poreske prijave i pla─ça PDV za prethodni mesec, pla─ça akontacija poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec kao i obra─Źunata akciza za period od 16. do kraja prethodnog meseca, podnosi se poreska prijava za obra─Źun akcize za prethodni mesec i podnosi prijava o obra─Źuunu akcize na elektri─Źnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

26. februara se pla─ça obra─Źunata akciza za period od 1. do 15. dana u mesecu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE