Obrenovac, 07.05.2021

PENZIONERIMA 12.800 DINARA U 3 RATE


Izvor: Kurir.rs/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 26.02.2021.
Uskoro počinje isplata novčane pomoći najstarijim građanima NA RAČUNU PRVO 3.540

Foto:Ana Paunković


Nije prošlo ni mesec dana kako je Vlada Srbije usvojila plan podrške građanima i penzionerima, a mnogi najstariji već "trljaju ruke" radujući se novoj novčanoj pomoći.

Mnogima će ukupna isplata biti jednaka i polovini mesečne penzije, a nisu retki ni najstariji kojima će to biti i više od polovine primanja.

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, tokom narednih devet meseci dobiće ukupno 110 evra, što je ukupno oko 12.800 dinara. Isplate će ići u tri "ture" u maju - 30 evra, zatim u septembru - 50 evra i u novembru - novih 30 evra.

Prvih i poslednjih 30 evra dobiće kad i ostali građani. U septembru će dobiti i dodatak od 50 evra na koji jedino penzioneri imaju pravo. Najstariji neće morati da se prijavljuju jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima.

Za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći, a njih ima oko 150.000. Za njih postoje podaci i pare će im biti isplaćene i bez prijavljivanja.

Pravo na novčanu pomoć imaju i svi punoletni građani, ali na po 60 evra. Oni će novac dobiti u dve rate. Prva će ići u maju 2021, a druga u novembru.

Prijavljivanje počinje u aprilu, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Nije potrebno dva puta se prijavljivati, a procedura će biti ista kao i prošle godine kad je država davala po 100 evra.

Prijavljivanje će ići elektronski preko sajta Uprave za trezor gde će građani kliknuti na polje "Podnošenje prijave" i tamo uneti svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Prijava će biti moguća i telefonom na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE