Obrenovac, 13.06.2021

POTPISANO 17 UGOVORA ZA DIREKTNE INVESTICIJE TOKOM PRVA TRI MESECA


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2021.
Otvoreno najmanje 3.000 novih radnih mesta!

Foto:Profimedia


Za prva tri meseca ove godine potpisano je 17 ugovora za direktne investicije, čija je ukupna vrednost 243 miliona evra, a ukupno odobreni drÅžavni podsticaji za njih su 42 miliona evra, što će omogući najmanje 3.000 novih radnih mesta, rekao je danas drÅžavni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Ljušić.

On je na sednici skupštinskog Odbora za privredu naveo da je u istom periodu, na osnovu podnetih zahteva za ovakve projekte, isplaćeno 253,6 miliona dinara.

Govoreći o privatizaciji, naveo je da je na kraju marta u portfelju Ministarstva 77 privrednih subjekta u postupku privatizacije.

Za prva tri meseca bila su dva neuspešna javna poziva za prodaju kapitala odnosno strateško partnerstvo i jedna uspešna prodaja vodoprivrednog preduzeća Smederevo.

Od prodaje drÅžavnih akcija šest preduzeća, prihodovano je nešto više od 20 miliona dinara.

Kako je naveo, i dalje je sedam preduzeća od strateškog značaja od koji je šest u unapred pripremljenom planu reorganizacije, a za jedno je prihvaćen izveštaj o reorganizaciji i finansijškoj konsolidaciji.

U prvom kvartalu ni za jedno preduzeća iz portfelja Ministarstva nije otvoren stečaj.

Ministarstvo privrede posle javnog konkursa odabralo je 27 projekata podizanja lokalne i regionalne infrastrukture koji će biti podrÅžani sa ukupno 997 miliona dinara.

Dodao je da je u tromesečju pokrenuto 23 postupka javne nabavke za te projekte i pušteno preko 75 miliona dinara.

Odgovarajući na interesovanje članova odbora on je istakao da strani investitori nisu povlašÄ‡eni prilikom ulaganja u odnosu na domaće.

Na sednici odbora rečeno je i da FAP AD iz Priboja posle ulaska u grupaciju namenske industrije neće biti predmet privatizacije po uobičajenom postupku za drÅžavna preduzeća.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i odrÅžavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriÅĄÄ‡enja portala pročitajte OVDE