Obrenovac, 13.05.2021

PO─îELA VAKCINACIJA ZAPOSLENIH U PREDUZE─ćIMA (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2021.
Druga faza vakcinacije...

Foto:lokalenovine.rs


Zamenik gradona─Źelnika Goran Vesi─ç i gradska sekretaraka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç obišli su danas fabriku ”Meita” u Bari─Źu, gde je zapo─Źela vakcinacija zaposlenih po preduze─çima. Doga─Ĺaju je prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç sa saradnicima.
– U saradnji sa Privrednom komorom Srbije, od danas kre─çemo u vakcinaciju zaposlenih po preduze─çima. Po─Źeli smo sa fabrikom ”Meita” koja ima 3.200 zaposlenih, a danas se za vakcinaciju prijavilo oko 200 radnika – naveo je Vesi─ç i dodao da ─çe ova fabrika u vreme pandemije zaposliti dodatnih 100 radnika.

On je najavio da ─çe se vakcinacija i ubudu─çe raditi po samim preduze─çima.

– Na taj na─Źin ─çemo zaposlenima omogu─çiti da sve završe na radnom mestu, bez odlaska u domove zdravlja – ukazao je zamenik gradona─Źelnika.

Istakao je da se pokretanjem druge faze vakcinacije i formiranjem mobilnih punktova sve ve─çi broj sugra─Ĺana vakciniše u okolini Beograda.

– Druga faza vakcinacije na mobilnim punktovima pokrenuta je pre dve sedmice. Od tada smo formirali 52 mobilna punkta. Prvi smo pokrenuli u Srbiji novi princip, koji se dobrim pokazao imaju─çi u vidu to da se veliki broj naših gra─Ĺana te┼że prijavljuje putem eUprave. Neophodno je da do─Ĺemo do naših stanovnika i pomognemo im da se vakcinišu – ukazao je Vesi─ç.

On je podsetio da je zaklju─Źno sa ju─Źerašnjim danom u Beogradu vakcinisano 402.521 lice, što je 28,65 odsto punoletne populacije.

– Revakcisano je 243.065 lica, odnosno 17,3 odsto punoletne populacije. U populaciji izme─Ĺu 65 i 74 godine vakcinisano je 57,65 odsto. S obzirom na to da se radi o najugro┼żenijem delu stanovništva, to je ogroman uspeh – naveo je Vesi─ç i zahavalio gra─Ĺanima na odzivu, kao i resornim sekretarima i predsednicima opština na dobro ura─Ĺenom poslu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç rekla je da je prioritet podrška imunizaciji u Srbiji i Beogradu. Olakšan proces vakcinacije je omogu─çen sugra─Ĺanima koji ┼żive u udaljenim delovima grada.

– U saradnji sa gradskim opštinama organizovali smo mobilne timove sa kojima izlazimo na teren i razgovaramo sa ljudima kojima je potreba pomo─ç oko izbora vakcine i elektronske prijave. Svesni smo da stariji sugra─Ĺani nisu znali kako da se prijave putem portala eUprave, pa smo zato spremni da obi─Ĺemo svako mesto i svaku ku─çu gde je pomo─ç potrebna. Svi sugra─Ĺani su podjednako va┼żni i imaju pravo na imunizaciju. Ne─çemo dozvoliti da zbog mesta u kom ┼żive, odnosno udaljenosti od centralnih imunoloških stanica ne budu vakcinisani – istakla je Stanisavljevi─çeva.

Ona je podsetila da je drugi zadatak organizacija mobilnih punktova sa domovima zdravlja.

– Ju─Źe je organizovana vakcinacija na devet takvih punktova i tom prilikom vakcinisano više od 1.200 ljudi starijih od 65 godina. Danas ─çe biti aktivno 12 punktova, a od po─Źetka mobilne imunizacije vakcinisano je više od 4.500 sugra─Ĺana – najavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.
Sekretarka je zahvalila svim predstavnicima gradskih opština, direktorima domova zdravlja, lekarima, ali i Gradu Beogradu, bez ─Źije logisti─Źke podrške ovo ne bi bilo mogu─çe.

Direktorka ”Meita” kompanije Fibi Vang rekla je da je fabrika imala te┼żak period i da su aktivnosti bile ograni─Źene. Izrazila je zahvalnost zameniku gradona─Źelnika Goranu Vesi─çu na organizaciji imunizacije u ovoj fabrici.

– Veoma sam sre─çna zbog današnje imunizacije i mislim da je ovo jedini izlaz iz trenutne situacije. Nadam se da ─çemo nakon godinu dana pandemije kona─Źno imati priliku da organizujemo proizvodnju onako kako smo zamislili. Trenutno imamo 3.200 zaposlenih, ali sutra otvaramo nova radna mesta i ima─çemo 3.300 zaposlenih. Sve ─çe biti u skladu sa epidemiološkim merama – zaklju─Źila je Fibi Vang.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç naglasio je da je fabrika ”Meita” uspešna u svom poslu, te da je va┼żno da i pored trenutne teške epidemiološke situacije proizvodnja ne stane, budu─çi da je glavni pokreta─Ź kako proizvodnje neophodne medicinske opreme,tako i obezbe─Ĺivanja pomo─çi za trenutno najugro┼żenije privredne grane, kao i za razli─Źite kategorije stanovništva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE