Obrenovac, 07.05.2021

POZIV ZA GRA─ÉANE


Izvor: Alo.rs/Sputnjik/M.G./Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2021.
Kre─çu prijave: Evo ko ima prava na jeftiniji gas!

Foto:Shutterstock


Akcija jeftinijeg uvo─Ĺenja gasa u domac╠üinstva, po ceni od 780 evra na tri godine, nakon otklanjanja svih birokratskih prepreka, najzad je po─Źela...

"Srbijagas" je pozvao sve zainteresovane gra─Ĺane da se jave. Kako ovo preduzec╠üe isti─Źe, rok za završetak radova na izgradnji gasnog priklju─Źka je 90 dana od plac╠üanja prve mese─Źne rate troškova za priklju─Źenje.

Cena priklju─Źka je 780 evra u dinarskoj protivvrednosti – navodi se u pozivu "Srbijagasa" objavljenom na njihovoj internet stranici. Troškovi mogu da se plate na 36 mese─Źnih rata beskamatno, s tim što iznos koji odgovara PDV-u, a ulazi u cenu od 780 evra, kupac plac╠üa avansno, u roku od tri dana od izdavanja ra─Źuna.

Preostali deo izmiruje u 36 jednakih mese─Źnih rata. Prva rata dospeva u roku od osam dana od trenutka zaklju─Źenja ugovora, a ostale u skladu sa planom otplate, piše portal Kamatica.

Taj plan otplate, kako isti─Źu, predstavlja sastavni deo ugovora, i u njemu c╠üe precizno biti navedeni iznos i datum dospec╠üa svake pojedina─Źne mese─Źne rate troškova priklju─Źenja. Brojevi telefona predstavništava "Srbijagasa" na koje se gra─Ĺani mogu obratiti za sve dodatne informacije, u zavisnosti od mesta stanovanja, navedeni su na internet sajtu preduzec╠üa.

Kako su ranije Novosti pisale, dogovoreno je da i kompanije koje daju opremu i sertifikovane projektantske firme omoguc╠üe da i njihove usluge gra─Ĺani mogu da plate na 36 rata. U ovom trenutku sve je obezbe─Ĺeno za priklju─Źivanje 350.000 domac╠üinstava. Potroša─Źi sada imaju moguc╠ünost, da u delovima Srbije gde postoji izgra─Ĺena mre┼ża uvedu gas pod promotivnim uslovima.

Podsetimo, glavni preduslov da se omoguc╠üi ni┼ża cena priklju─Źka bila je izmena odredaba Pravilnika o posebnoj vrsti objekata, koji je u nadle┼żnosti Ministarstva gra─Ĺevine. Time je obezbe─Ĺeno ukidanje visokih taksa lokalnih samouprava koje su gra─Ĺanima zna─Źajno uvec╠üavale trošak za uvo─Ĺenje plavog energenta, od 400 do 1.200 evra. To je bio glavni razlog što su mnogi odustajali od priklju─Źenja na gas, koji je na du┼żi rok najisplativiji energent.

"Srbijagas" radi na sprovo─Ĺenju ubrzane gasifikacije u celoj zemlji, što je izuzetno zna─Źajno, ne samo za gra─Ĺane, vec╠ü i za industriju i privla─Źenje investitora.

Ubrzana gasifikacija

U Srbiji se se na plavi energent greje tek oko 300.000 domac╠üinstava, a u planu je da do kraja 2022. godine na gasovod bude priklju─Źeno njih 550.000. Time c╠üe se smanjiti zaga─Ĺenje koje je sada najvec╠üe u prestonici zbog individualnih lo┼żišta. Vojvodina je vec╠ü 100 odsto gasifikovana, a Beograd c╠üe to biti, kako je najavljeno, do polovine 2022. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE