Obrenovac, 10.05.2021

PROGRAMERI VIŠE NE ZARAĐUJU NAJVIŠE


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2021.
Znate li ─Źije su plate najve─çe, u pitanju je ┼íestocifren iznos ?!

Foto:Shutterstock


Godišnja rang lista najboljih poslova u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama zasniva se na nekoliko kriterijuma – visini plate, otvorenim radnim mestima, balansu izme─Ĺu posla i privatnog ┼żivota i nivou stresa.

"Nijedan posao ne odgovara svima nama, ali mnogi od najboljih imaju nekoliko zajedni─Źkih osobina", navodi se u godišnjoj rang listi "najboljih poslova" za 2021, koju prenosi portal BizLife.

Prvi put za tri godine programeri se ne nalaze na prvom mestu liste najboljih poslova. Zubari su tako─Ĺe izba─Źeni iz top 5 ove godine i nalaze se na 9. mestu liste.

Na prvo mesto liste najboljih poslova ove godine izbio je pomo─çnik lekara (srednja zarada od 112.260 dolara godišnje, potrebno obrazovanje je master); sledi programer softvera (107.510 dolara godišnje, za šta je potrebna diploma fakulteta); medicinska sestra (110.700 dolara godišnje, za koju je potrebna master diploma); menad┼żer medicinskih i zdravstvenih usluga (100.980 dolara godišnje, potrebno fakultetsko obrazovanje); i lekar (206.500 dolara godišnje, za koji je potreban doktorat).

Istra┼żiva─Źi su razmatrali poslove sa najve─çim projektovanim brojem i procentom otvaranja od 2019. do 2029. godine, kako je utvrdio ameri─Źki Biro za statistiku rada.

Zatim su pogledali niz drugih faktora ocenjenih na skali od 1 do 10, uklju─Źuju─çi nivo stresa, budu─çe izglede za karijeru, stopu nezaposlenosti i predvi─Ĺeni desetogodišnji rast broja tih poslova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE