Obrenovac, 07.05.2021

Izvode se građevinski radovi na asfaltiranju Industrijske ulice


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 12.12.2020.
Građevinske radove na obnovi ove saobraćajnice, obišli su predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Foto:Gradska opština Obrenovac
Usled oštećenja na kolovozu u Industrijskoj ulici u toku je njena rekonstrukcija i postavljanje novog asfalta. Građevinske radove na obnovi ove saobraćajnice, obišli su predstavnici Gradske opštine Obrenovac.


– S obzirom na veliko opterećenje ove saobraćajnice i velki broj autobusa i kamiona koji ovuda prolaze, primenjena je posebna tehnologija rada nakon više decenija od kako se radi korekcija ovog puta. Ono što je sledeći zadatak je da se spojimo sa Boljevcima preko mosta, zatim da se uradi deo od Art pumpe do samog mosta i nivelacija svih izdignutih šahti – izjavio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i dodao da je u planu obnova 13 saobraćajnica u gradskom jezgru, a radove na ovim putevima izvodiće grad Beograd .– Apelujem na ljude koji žive u Muzičkoj koloniji i Zvečkoj u ulici Solunskog fronta, da budu strpljivi. Treća magistrala koja će proći tuda u narednom periodu će potpuno razoriti te ulice, samo zbog toga mi stojimo sa rekonstrukcijom i nećemo je uraditi dok ne završimo sa tom vrstom infrastrukture – rekao je Čučković.


– Što se tiče republičkih puteva tu smo kandidovali deonicu od Ratarskog silosa do samog ulaska u Obrenovac, kompletan Šabački put. Zatim deo od skretanja sa auto puta ”Miloš Veliki”, od nadvožnjaka do Art pumpe na ulasku iz pravca Beograda – poručio je Čučković i najavio da će iz opštinskog budžeta biti finansirana pešačka staza od nasipa kod Art pumpe do samog mosta, koja će biti namenjena pešacima i rekreativcima. Nova pešačka staza služiće da poboljša bezbednost i kvalitet saobraćaja i biće identična kao već postojeća staza koja povezuje izletište Perilo i izletište Zabran.

 – Pored borbe sa korona virusom Obrenovac je i dalje veliko gradilište. Paralelno sa izgradnjom kanalizacione i vodovodne mreže takođe se radi i na izgradnji putne infrastrukture. Za sledeću godinu Gradska opština Obrenovac i Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca napravili su jasan plan. Imamo deset mesnih zajednica do jednog kilometra, deset mesnih zajednica do tri kilometra i deset mesnih zajednica sa mnogo većom kilometražom neuređenih puteva. Ja se nadam da ćemo uskoro imati urađen asfalt do svake kuće – naveo je Manojlović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE