Obrenovac, 29.06.2022

UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U MZ RATARI


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.02.2022.
Savet za komunalni red opštine Obrenovac sprovodi akciju uklanjanja divlje deponije na teritoriji mesne zajednice Ratari

Foto:lokalnenovine.rs
Savet za komunalni red opštine Obrenovac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac” sprovodi akciju uklanjanja divlje deponije na teritoriji mesne zajednice Ratari. Ovom akcijom biće uklonjene divlje deponije u kraju Brgulice, delu koji vodi ka Šabačkom putu, kao i na putu ka mesnoj zajednici Urovci.


Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić ovom prilikom podsetio je, da se Savet za komunalni red opštine Obrenovac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac” svakodnevno bavi aktivnostima na uređenju gradske opštine.

– Danas smo odlučili da uredimo mesnu zajednicu Ratari, gde ima nekoliko deponija. Pored svih akcija koje ima Javno komunalno preduzeće, kao što je ”kabasta subota”, kada građani mogu prijaviti bilo koju količinu kabastog smeća, koje bi službe ovog preduzeća besplattno odneli, dozvoljavamo sebi ovakve deponije – istakao je Stojić i dodao da pored vremena koje je potrebno da bi se uklonio nepropisno odlagan komunalni otpad, neophodno je uložiti i dodatna finansijska sredstva koja bi, kako kaže, mogla biti uložena za sprovođenje nekih drugih aktivnosti.

On je ovom prilikom pozvao građane ove mesne zajednice da se uključe u akciju koju sprovodi Savet mesne zajednice Ratari u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Javnim komunalnim preeduzećem ”Obrenovac”, da uklone divlje deponije, ali i da prijavljuju građane koji odlažu smeće na mestima koja za to nisu predviđena.


Prema rečima člana Saveta mesne zajednice Ratari Nemanje Radoičića, neodgovorni građani odlagali su najrazličitiji otpad.

– Gradska opština Obrenovac izašla nam je u susret, pa se nadam da će ovaj prostor biti očišÄ‡en i da će izgledati kao ranije. Ovo je najkritičnija lokacija, kada je deponija u pitanju – rekao je Radoičić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE