Obrenovac, 18.05.2022

Obilazak radova na 'Cevki' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2019.
Jedna od omiljenih lokacija Obrenovčana dobija novi izgled

Foto:lokalnenovine.rs
Na popularnoj ”Cevki” izvode se radovi na drugoj i završnoj fazi u okviru koje će biti izgrađen bazen, dodatni tuševi i prateći sadržaj. Kompletan prostor biće spreman za početak sledeće sezone kupanja u maju. Vrednost projekta iznosi 42 miliona dinara i finansira se iz donacije JP ”Elektroprivreda Srbije”.

"Vremenske prilike su dozvolile da građevinska sezona može da traje još sigurno mesec dana. Sve ono što smo planirali od početka avgusta uradićemo u ovoj građevinskoj sezoni. Uradili smo bazene, pripremili zidove za buduće tuševe, sada su u toku radovi na delu terena koji će predstavljati plažu oko ”Cevke” i stazu i postavićemo kompletnu opremu koja se odnosi na filtraciju i zagrevanje vode. Završni premaz u bazenima i na tuševima će biti urađen početkom sledeće građevinske sezone", rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Obilasku radova je prisustvovao i predsednik gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je izrazio zadovoljstvo što će sledeće sezone kupanja Obrenovčani moći da uživaju u potpuno novom i oplemenjenom prostoru.

Čučković kaže da za Obrenovčane "Cevka" predstavlja more i lepotu poput poznatih letovališta na Halkidikiju, Hurgadi i Marmarisu.

Podsetimo, u okviru ovog projekta biće izgrađen bazen sa termomineralnom vodom koji će se sastojati od dve podceline. Prvi bazen je dublji bazen u kojem se za potrebe banjanja može sedeti. Dubina bazena je 105 cm, a dubina vode 90 cm. Površina vodenog ogledala je oko 52 m2. Drugi bazen je plići bazen predviđen za banjanje donjih ekstremiteta. Dubina bazena je 60 cm, a dubina vode u bazenu 45 cm.

Površina vodenog ogledala je 37,50 m2. Oko bazena u planu je postavljanje zaštitne ograde od inoks cevi, kako bi se svi korisnici usmerili da pre ulaska u bazen prođu kroz dezobarijere i kako bi se time sprečilo unošenje nečistoća u bazen (trava, prašina pesak..).

S obzirom na to da postoji izdašnost bunara od 5,5 l/s, pored postojećih 17 tuševa sa banjskom vodom biće dodato još 6 novih. Deo terena će biti pretvoren u plato za sunčanje sa zasenom u vidu drvenih pergola.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE