Obrenovac, 25.05.2022

Dva radar doplera postavljena na Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.11.2019.
U Ulici Aleksandra Ace Simovića na Zabrežju danas su postavljena dva uređaja za merenje brzine automobila, radar dopleri

Foto:lokalnenovine.rs
Radari upozoravaju vozače ukoliko prekorače dozvoljenu brzinu i pokazali su se kao najefikasnije sredstvo za usporavanje saobraćaja, objašnjava Mirko Vranešević, predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju gradske opštine Obrenovac.

"U protekle dve godine Komisija za bezbednost u saobraćaju je sprovela nekoliko akcija ugrađivanja uređaja radar doplera na više lokacija na teritoriji Obrenovca. Ovi uređaji su se pokazali kao najefikasnija sredstva za usporavanje saobraćaja na mestima gde nemamo uslove da postavimo ležeće policajce. Verujemo da smo uticali na to da mnogo života bude spašeno i da nemamo neželjene posledice", rekao je Vranešević.

Zahtev za postavljanje radar doplera stigao je iz Saveta mesne zajednice Zabrežje, a uskoro će isti uređaji biti postavljeni i u Ulici Barička reka u Bariču.

"Nažalost, zbog promene propisa na republičkom nivou, nismo u mnogućnosti da postavimo još tri uređaja gde smo obećali i gde postoji objektivna i velika potreba, a to je u Skeli i Tamnavskoj ulici. U saradnji sa preduzećem ”Putevi Srbije” dogovoreno je da oni ugrade ovakve uređaje o svom trošku", kazao je Vranešević.

Vranešević navodi da je svaki novi uređaj obogaćen dodatnom opremom koja beleži statistiku, prosečne brzine kao i frekvenciju saobraćaja što predstavlja korisnu bazu podataka za Komisiju i MUP.

Predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju poručuje da ljudski život nema cenu i apeluje na sve vozače da poštuju propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE