Obrenovac, 17.05.2022

Pokrenuta akcija 'Vašu ambalažu u reciklažu'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.07.2019.
Akcija se sprovodi sa ciljem uspostavljanja primarne selekcije sakupljanja otpada

Foto:Printscreen
Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac”, zajedno sa firmom ”Sekopak”, operaterom za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom, pokrenulo je akciju “Vašu ambalažu u reciklažu”.

Akcija se sprovodi sa ciljem uspostavljanja primarne selekcije sakupljanja otpada, te će u svim javnim ustanovama, školama, vrtićima, domu zdravlja i javnim preduzećima u Obrenovcu postavljene kutije za reciklažu.

Katarina Stefanov iz JKP-a napominje da je odbacivanje loših navika kod građana dugotrajan proces, ali, u svakom slučaju, vrlo važan za očuvanje životne sredine, posebno za generacije koje dolaze iza nas.

"Opšte je poznata izreka da na mladima svet ostaje, a da bismo imali šta lepo da im ostavimo potrebno je da se svako od nas uključi i počne sa odgovornijim odlaganjem otpada. Primarna separacija se ne može zameniti primenom tehnologije, već je potrebno da svaki građanin, svako domaćinstvo pokaže spremnost da se odgovorno odnosi prema otpadu. Kada na mestu nastanka razdvojite reciklabilni otpad napravili ste na prvi pogled mali, ali jako važan korak u lancu upravljanja otpadom", rekla je Katarina Stefanov i pozvala sugrađane da se priključe akciji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE