Obrenovac, 17.05.2021

RASPISAN JE JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2021.
Mikro i mala preduze─ça imaju pravo da se prijave

Foto:Uprava Carina


Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija koji se finansiraju kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede.

Javni poziv je otvoren do 29. aprila ove godine, a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose na portalu www.inovacionifond.rs/prijava/.

Sredstva za realizaciju javnog poziva u ukupnom iznosu od šest miliona evra obezbe─Ĺena su iz dela bud┼żeta Republike Srbije, saopštio je Fond.

Program ranog razvoja namenjen je novim preduze─çima koja razvijaju tehnološke inovacije za kojima postoji potreba na tr┼żištu, a pojedina─Źno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra.

Za ta sredstva mogu konkurisati mikro i mala preduze─ça osnovana u Srbiji, u ve─çinskom privatnom vlasništvu rezidenata Republike Srbije i ne starija od pet godina, kao i neformalni timovi.

Sredstvima Fonda pokriva se maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta, ─Źije trajanje je do 12 meseci.

U slu─Źaju da projekat predlo┼żen od strane tima bude odobren za finansiranje, taj tim ─çe biti u obavezi da registruju preduze─çe.

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu konzorcijuma koji je sa─Źinjeni od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduze─ça osnovanog u Srbiji i jedne javne nau─Źno-istra┼żiva─Źke organizacije u ve─çinskom dr┼żavnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji, napominje Fond.

Podrška omogu─çava konzorcijumima da realizuju zajedni─Źke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološki procesi visoke vrednosti kroz primenjeno istra┼żivanje i razvoj.

Fond finansira maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduze─ça, odnosno 60 procenata za srednja preduze─ça, a projekti mogu trajati do 24 meseca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE