Obrenovac, 06.05.2021

RIZI─îNO JE TRGOVATI BINARNIM OPCIJAMA


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 29.04.2021.
Komisija za hartije od vrednosti upozorava gra─Ĺane

Foto:Printscreen Youtube


Komisija za hartije od vrednosti upozorila je danas da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizi─Źnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mre┼żama, po pravilu nemaju dozvolu komisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

Komisija je zbog poja─Źanog interesovanja javnosti pripremila i na svom sajtu objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizi─Źne, slo┼żene finansijske instrumente poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

"Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporu─Źuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko u─Źestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik", navodi komisija.

Tako─Ĺe, napominje da samo investiciona društva koja imaju dozvolu komisije mogu da pru┼żaju investicione usluge u Srbiji, te da je spisak tih investicionih društava dostupan na internet stranicama komisije: www.sec.gov.rs.

"Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne mo┼żete da prona─Ĺete na sajtu komisije pozivamo vas da nas o tome obavestite", poru─Źila je komisija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE