Obrenovac, 02.07.2022

RUKOVANJE MOŽE MNOGO DA OTKRIJE O VAMA


Izvor: Espreso/Ekapija/Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2022.
Postoji trik za koji verovatno POJMA NISTE IMALI

Foto:Profimedia


Kada se upoznajete sa nekim, da li mu "lomite" ruku ili ga, naprotiv, jedva dodirnete? I u privatnom i u poslovnom odnosu, stisak ruke je veoma bitan, jer ljudi često formiraju prvi utisak samo na osnovu njega.

Poslodavci ne kriju da je stisak ruke jedan od testova kojima, prilikom intervjua, utvrđuju kvalitete potencijalnog radnika. Isti je slučaj sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Slabo rukovanje izjednačava sa istim takvim karakterom, ali ni druga krajnost nije dobra. Ako nekog stegnete toliko jako da mu "lomite" kosti, stiče se utisak da iskazivanjem preterane snage nadomešćujete neki nedostatak.

Dakle, stisak treba da bude umerene jačine. Njegovi najbolji "pratioci" su samouveren osmeh i kontakt očima. Time ćete osobi preko puta dati do znanja da ste pouzdani, sigurni u sebe i vredni poštovanja. Da biste ovladali ovom zaboravljenom umetnošću, vežbajte.

Zamolite prijatelje da vam iskreno kažu da li vam je stisak ruke suviše jak, slab i šta se može popraviti. I sledeći put, kad krenete na intervju ili poslovni sastanak, udahnite duboko, ispravite ramena, podignite glavu, nasmešite se i samouvereno pružite ruku osobi preko puta, piše Ekapija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE