Obrenovac, 25.05.2022

Radovi u Mesnoj zajednici Ratari


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.10.2019.
Realizuju se projekti važni za sve meštane

Foto:lokalnenovine.rs
U Mesnoj zajednici Ratari nadležne službe pristupile su radovima na asfaltiranju Zidarske ulice. Ulica je decenijama bila pod imovinsko-pravnim sporom, te je prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Predraga Milivojevića, bila ruglo, jer nije mogla biti asfaltirana.

Radove je juče obišao i predsednik gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji se osvrnuo na nekoliko važnih projekata koji su definisani kao preduslov razvoja ove mesne zajednice u narednom periodu.

"Ratari i Brgulice su sela koja su najviše propatila zbog izgradnje autoputa u drugoj fazi. Mi smo pored redovnih aktivnosti asfaltiranja sokaka i ulica, definisali nekoliko važnih projekata za ovu mesnu zajednicu. Prva i osnovna stvar jeste da će se opština aktivno uključiti u proces za izgradnju zaštitne obaloutvrde oko seoskog groblja. S obzirom da će iskop peska koji vrši privatna kompanija biti završen u narednih 20-ak dana, mi ćemo tome apsolutno posvećeno prići i zajedno sa njima uraditi tu vrstu osiguranja groblja, kako ne bi došlo do odrona, ili do uništenja grobnih mesta", rekao je Čučković.

Druga važna aktivnost, prema rečima predsednika opštine, jeste totalna rekonstrukcija svih saobraćajnica, posebno one saobraćajnice koja je preorana zbog izvoza materijala za auto-put.

"Treća stvar je da ćemo pokrenuti inicijativu da se uz školu u Ratarima napravi istureno odeljenje predškolske ustanove, u koju će moći da dolaze deca iz Krtinske, Urovaca, Šabačkog dela Zvečke, tako da Ratari postanu, tako reći, regionalni predškolski centar. I poslednja stvar jeste da naše Javno preduzeće za izgradnju projektuje nezavistan sistem kanalizacije, i Ratari će biti prvo selo u kome će biti urađen takav sistem", kazao je Čučković i zaključio da bi ovakav plan za razvoj sela trebalo da spreči mlade da ga napuštaju.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin je naglasio da kada se reše imovinsko-pravni odnosi preduzeće odmah sa opštinom Obrenovac pristupi asfaltiranju tih ulica.

"Ovo je jedan od 168 primera koji imamo na teritoriji opštine Obrenovac i što je najgore nije to kraj. Na mnogim mestima, u mnogim mesnim zajednicama, imamo nerešene imovinsko pravne odnose na nekategorisanim putevima, i ovog puta bih zamolio sve naše sugrađane da što pre reše probleme oko legalizacije same putne infrastrukture, jer ćemo odmah nakon toga moći da pristupimo asfaltiranju. Današnji radovi su nastavak radova na 100 ulica ove sezone, vreme nam je poslužilo i radićemo do kraja decembra", naveo je Marošanin.

On je pri obilasku radova u Ratarima rekao da je raspisana javna nabavka u vrednosti od 30 miliona dinara za uređenje nekategorisanih puteva na deonicama na kojima je potreban strugani asfalt.

"Do kraja godine ćemo krenuti sa nasipanjem struganog asfalta, a u međuvremenu nastavljaju se radovi i na sečenju obala, prokopavanju putnih kanala i izradi cevastih propusta", kazao je Marošanin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE