Obrenovac, 14.06.2024

DETALJNO RADNO VREME ZA VASKRS


Izvor: kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 11.04.2023.
Evo kada ─çe da rade prodavnice, pijace i benzinske pumpe u Beogradu! Raspored je IZMENJEN

Foto:Shutterstock, Beta/Nenad Petrovi─ç, Ilustracija


Sve pijace, koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduze─ça "Beogradske pijace", u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila radi─çe po uobi─çajenom radnom vremenu.

Iz ovog preduze─ça saopštili su da je radno vreme pijaca od 6 do 19 ─Źasova. Na Vaskrs, u nedelju, 16. aprila, ne─çe raditi zelene pijace osim pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje ─çe raditi od 6 do 14 ─Źasova.

Što se ti─Źe pijace "OTC" - Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radi─çe po uobi─Źajenom radnom vremenu od 8 do 16 ─Źasova, dok ─çe na Uskrs, 16. aprila, te u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radi─çe prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu, navodi u saopštenju Beoinfo.

Kako se navodi, 14. aprila, na Veliki petak, de┼żurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, prete┼żno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, de┼żurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, de┼żurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, de┼żurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za prvomajske praznike, u nedelju, 30. aprila, de┼żurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Na Praznik rada, u ponedeljak, 1. maja, de┼żurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok drugog dana praznika, u utorak, 2. maja, de┼żurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, prete┼żno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice u vreme navedenih praznika rade 24 sata na dr┼żavnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

De┼żurni prodajni objekti koji u vreme dr┼żavnih i drugih praznika obavljaju delatnost du┼żni su da raspored, po─Źetak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana dr┼żavnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi du┼że od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju.

 

.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE