Obrenovac, 02.07.2022

ROK ZA DRUGU RATU POREZA NA IMOVINU


Izvor: Espreso/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2022.
Tu je i informacija za one koji PLAĆAJU KARTICAMA

Foto:Printscreen/N1


Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 16. maja, a dina karticom se porez može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS navode da ovom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor mogu da se plate i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, zatim porez na prihod od pol?oprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor.

Takođe i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, što znači da se na ovaj način mogu platiti računi za struju, računi Infostana u Beogradu, Informatike u Novom Sadu, Telekoma i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica,navode iz NBS, može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE