Obrenovac, 29.11.2021

GRAĐANI MOGU PODNETI PRIJAVE ZA ZAMENU STOLARIJE NA OBJEKTIMA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.09.2021.
U cilju postizanja veće energetske efikasnosti, raspisan je Javni poziv na koji se mogu javiti građani opštine Obrenovac, koji imaju potrebu za zamenom stolarije na svojim vlasničkim objektima.

Foto: lokalnenovine.rs


U cilju postizanja veće energetske efikasnosti, raspisan je Javni poziv na koji se mogu javiti građani opštine Obrenovac, koji imaju potrebu za zamenom stolarije na svojim vlasničkim objektima. Zainteresovani građani prijave mogu podneti od ponedeljka, 27. septembra, svakakog radnog dana od 10.00 do 15.00 sati. Kako navode u Gradskoj opštini Obrenovac, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prijavni obrasci popunjavaće se u holu zgrade. Građani mogu popuniti obrazac prijave elektronski i poslati putem mejla prozori@obrenovac.org.rs.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav  Čučković ovom prilikom naglasio je da će svi građani kojima je prilikom apliciranja potrebna pomoć, moći da se obrate službenicima opštine Obrenovac koji će na njihov zahtev adekvatno odgovoriti, te je dodao da je cilj da Gradska opština Obrenovac bude svojevrsni servis građanima.

– Drago mi je što smo imali mogućnost da odeljenje za razvoj i službenice tog odeljenja, Magdalenu i Mariju angažujemo, da budu na raspolaganju svim našim privrednicima pri apliciranju na različite konkurse i javne pozive, da pruže pomoć prilikom podnošenja prijava, kako građani ne bi bili odbijani zbog administrativnih problema – naveo je Čučković.

Iz Gradske opštine Obrenovac pozvali su kompanije zainteresovane za ugradnju stolarije, firme koje se bave ovom delatnošću, da po objavljivanju Javnog poziva Grada Beograda, podnesu prijave. Oni navode da se zainteresovane kompanije mogu javiti odeljenju za razvoj opštine Obrenovac, gde će im zaposleni službenici pomoći prilikom popunjavanja aplikacije.

Zamenica načelnika Uprave gradske opštine Obrenovac Ivana Nikolić naglasila je da je forma obrasca prijave za sprovođenje mera energetske sanacije za porodične kuće i stanove formirana tako da građanima bude jednostavna za popunjavanje, ali je kako kaže, sa druge strane ovaj obrazac i dvoljno sadržajan, budući da će pružiti sve potrebne informacije neophodne za sam proces realizacije projekta.

– Građani će pri dolasku  po prijavni  formular, dobiti evidencioni broj pod kojim će aplicirati. Prvi deo obrasca potražuje lične podatke vlasnika objekta, zatim osnovni podaci koji podrazumevaju broj lične karte, adresu prebivališta, te je važno da vlasnik objekta koji podnosi prijavu bude prijavljen na adresi na kojoj se nalazi objekat za koji se prijava podnosi, takođe važno je da se upiše tačan broj telefona – navela je Nikolić i dodala da se drugi deo prijavnog obrasca odnosi na okvirnu vrednost investicije, dok se treći deo odnosi na dve mere za koje se građani mogu prjaviti, nabavka i ugradnja prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevniskim radovima i nabavka solarnih panela.

Ona je ovom prilikom posebno istakla da je važno da objekat za koji se aplicira bude ozakonjen, odnosno da je u procesu ozakonjenja, što dalje podrazumeva da je predat zahtev za legalizaciju predmetnog objekta.

Nikolić je dodala da je uz popunjen prijavni obrazac, neophodno da građani koji se budu javljali na raspisan konkurs, dostave i kopiju lične karte vlasnika objekta, list nepokretnosti i dokaz o ozakonjenju.

Predsednik Komisije za energetsku efikasnost Zoran Prvulović istakao je, da se na teritoriji opštine Obrenovac trenutno gradi veliki broj objekata, te je toplovodni sistem na granici izdržljivosti, što dalje potražuje gradnju novih sistema, poput izgranje Treće magistrale toplovoda.

–Zamenom stolarije, vrata i prozora na objektima, može se postići značajna ušteda u toplotnoj energiji, što dalje podrazumeva povećanje energetskog konzuma i priključenje većeg broja zgrada. Mi smatramo da je prvi program ovog javnog poziva, zamena stolarije, od izuzetnog značaja, te smo mišljenja da će za isti građani biti u najvećoj meri zainteresovani – naveo je Prvulović.

On je takođe podsetio da građani podnošenjem prijave na Javni poziv, mogu iskazati interesovanje za ugradnjom solarnih panela i prateće instalacije.

–Prijave za ovaj program, ugradnje solarnih panela, nisu još uvek aktuelne.  Međutim, mi kao Gradska opština u prijavnom obrascu, predvideli smo mesto gde ćemo građane anketirati i na taj način proceniti kolika je zainteresovanost za realizaciju pomenutog programa. Ukoliko zainteresovanost građana za realizaciju ovog programa bude povećana, naknadno ćemo organiozovati susret na kome ćemo  detaljno obrazložiti način prikljućenja na elektro-energetsku mrežu – obajsnio je Prvulović.
 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE