Obrenovac, 29.11.2021

STOLARI ─ćE TEK BITI TRA┼ŻENI!


Izvor: informer.rs/K.M./Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2021.
Odgovor je u dualnom obrazovanju

Foto:Pixabay


Najva┼żnija prednost dualnog obrazovanja je kvalitet znanja i veština koji u─Źenici sti─Źu, ali i prilika da se zaposle u kompanijama u svojim sredinama, rekla je pomo─çnica ministra prosvete Gabrijela Gruji─ç!

Ona je ju─Źe prisustvovala obele┼żavanju po─Źetka primene programa dualnog obrazovanja u kompaniji Standard furniture u ─ćupriji koja se bavi proizvodnjom drvenog nameštaja za "Ikeu", a ujedno je obele┼żen i Dan dualnog obrazovanja u Srbiji.

Na inicijativu fabrike, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije, prvi put je formirano odeljenje od devet u─Źenika drvno prera─Ĺiva─Źkog smera u Tehni─Źkoj školi u ─ćupriji.

- „Standard furniture", koja svojim dugogodišnjim radnim iskustvom i saradnji sa velikim svetskim kompanijama, predstavlja veoma zna─Źajnu kompaniju, koja je uklju─Źena u sistem dualnog obrazovanja - istakla je Gruji─çeva.

Rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS-a Mirjana Kova─Źevi─ç objasnila je da su u─Źenjem kroz rad u─Źenici u mogu─çnosti da se obu─Źavaju na savremenim mašinama.

- Tako─Ĺe, navikavaju na realnu radnu atmosferu kakvu ne mogu iskusiti ni u jednoj školskoj radionici - istakla je ona.

Danilo Stolji─ç (15) u─Źenik je prvog razreda Tehni─Źke škole smer obrada nameštaja.

- Moj zadatak u fabrici je lakiranje i farbanje proizvoda. Za sada sam i više nego zadovoljan, nau─Źio sam puno. Jedno je kad o ne─Źemu u─Źiš, a drugo kada to treba da odradiš. Zanimljivije mi je ovde nego u školi. Dolazim svakog ─Źetvrtka i petka u 7 ─Źasova i tog dana sam oslobo─Ĺen nastave u školi. Lakše mi je i lepše da radim nego da u─Źim - kroz osmeh nam je rekao on.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE