Obrenovac, 29.11.2021

SVI ĐACI ĆE NOSITI MASKE U ŠKOLAMA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.09.2021.
Evo ko su izuzeci po novoj Odluci Ministarstva prosvete!

Foto:Zorana Jevtić


Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja danas je dostavilo svim osnovnim i srednjim školama dokument o organizaciji rada od ponedeljka 13. septembra. U njemu se pored toga koji će model važiti u kojim opštinama za sledeću nedelju navodi i da maske od istog dana postaju neophodne za sve zaposlene u školama i za sve učenike tokom cele nastave.

- Imajući u vidu dominantnu transmisiju delta soja korona virusa koji može uzrokovati ponovno oboljevanje osoba koje su već preležale kovid i kod vakcinisanih osoba Tim je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene uključujući i one koji su u potpunosti vakcinisani kao i osobe koje su preležale kovid - navodi se u dokumentu Ministarstva u koji je "Blic" imao uvid.

Takođe, Tim Ministarstva prosvete preporučio je i upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i to sve vreme tokom boravka u školi.

- Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija koje su utvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite - kaže se dalje u Odluci Ministarstva koja je dostavljena školama.

Kako stoji u pomenutom dokumentu ovaj izutak je moguće primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste i to po pravilu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE