Obrenovac, 07.05.2021

STI┼ŻU DR┼ŻAVNE SUBVENCIJE


Izvor: Alo.rs/Tanjug/D.S./Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2021.
Izdvojeno 3.600.000 dinara po projektu

Foto:Shutterstock


Kako se navodi, zainteresovanima su za pokretanje biznisa ili unapre─Ĺenje dosadašnjeg poslovanja na raspolaganju podsticajna sredstva do 3,6 miliona dinara po projektu...

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budu─çih startapa, zadrugara, mikro i malih preduze─ça, u okviru drugog ciklusa Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja Vlade Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stru─Źnu podršku Nema─Źke razvojne banke (KfW). Ukupno raspolo┼żiva sredstva za realizaciju ovog Programa iznose 300 miliona dinara.

PKS je partner u implementaciji Programa kome je poverena je realizacija stru─Źno-edukativnih obuka i mentorsko vo─Ĺenje i savetovanje aplikanata.

Novac je i u drugoj fazi sprovo─Ĺenja Programa dostupan kroz kredite sa povoljnim kamatama kod partnerskih banaka, a predvi─Ĺena su i bespovratna sredstva.

Program obuhvata petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja, i mentorsko vo─Ĺenje i savetovanje.

Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu do 3,6 miliona dinara dodeljuju se za finansiranje investicija kao i za operativne troškove.

Pogodnost je fiksna kamatne stope u maksimalnom iznosu od 5,99 odsto na godišnjem nivou.

Korisnicima kredita kolateral mo┼że biti samo predmet finansiranja, a maksimalni troškovi i naknade koje banka napla─çuje korisniku kredita su do 1 odsto od njegovog.

Cilj ovog programa podrške je da doprinese stvaranju stimulativnog ambijenta za po─Źetnike u poslovanju, unapre─Ĺenju uslova poslovanja u sektoru MMSP i preduzetništva i otvaranju novih malih i srednjih preduze─ça i preduzetni─Źkih radnji.

Kao partnerske banke u Programu u─Źestvuju Raiffeisen Banka, UniCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE