Obrenovac, 13.06.2021

SUBVENCIJA DO 300 HILJADA


Izvor: Alo/Pirotske Vesti/M.G./Lokalne novine | Obrenovac, 18.05.2021.
Za seoski turizam izdvojeno tri miliona

Foto:sattelevizija.com


Cilj konkursa, odnosno subvencija jeste da se poveća broj kreveta na Staroj planini i u kanjonu Jerme, jer je interesivanje turista za ove destinacije najveće.

Gradska vlast u Pirotu, objavila je konkurs za subvencije u razvoju seoskog turizma.

Za tu namenu, registrovanim domaćinstvima, biće podeljeno tri miliona dinara, a podnosilac zahteva za subvenciju dužan je da obezbedi 50 odsto vlastitog kapitala. Iz gradske kase, pojedinačno se može dobiti do 300 hiljada dinara.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Colića, subvencije se mogu koristiti za dogradnju kapaciteta, rekonstrukciju potojećih, unutrašnje uređenje , opremanje uhinja, kupatila, dvorišta, dečji mobilijar i slično. Cilj je da se gosti u konkretnom seoskom domaćinstvu osećaju prijatno i da imaju raznovrsnu ponudu.

Direktor Turističke organizacija Bratislav Zlatkov kaže da u pirotskom kraju trenutno ima oko 1000 ležajeva od čega je 800 u gradu, a 200 u selima. Cilj konkursa, odnosno subvencija jeste da se poveća broj kreveta na Staroj planini i u kanjonu Jerme, jer je interesivanje turista za ove destinacije najveće.

Zlatkov poziva sve zainteresovane da konkurišu za subvencije jer je osim povećanja smeštajnih kapaciteta potrebno unaprediti i kvalitet ponude.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE